Tillaga varm mat utan kök eller öppen eld.

Mjukkonserv

Ett praktiskt sätt att tillaga varm mat där det är strikt eldningsförbud.

Någon som testat denna?

https://youtu.be/U2pwidKicgg

Japp men en annan typ som finns till Mjukkonserv och det funkade bra men jag testade på tåget och är glad jag var själv för det kokade rätt häftigt och risk för 112 samtal från medpassagerare skulle varit överhängande. Det stormkokade och vatten ånga sprutade ut. Men maten blev varm och jag glad.
 

Bilagor

  • image.jpg
    image.jpg
    69.1 KB · Visningar: 1,482
Att beakta med värmepåsar är att de fungerar sämre ihop med kyla. Exempelvis bör kokande vatten nyttjas för att få igång påsen, annars kan det ta väldigt långt tid samt din mat kommer på sin höjd bli ljummen.
 
Man stoppar våtkonserven innanför kläderna så det inte är en isbit innan
så funkar det bra på vintern i extremkyla.
Extremkyla startar väl en bit in på det två siffriga.

Finns folk som gjort extra fodral med cellplast aka bubbelplast som man har som termos utanpå för och fixa extremkyla också.
Då lägger man hela kittet i den och den går ju naturligtvis att återanvända många gånger.


Hela grejen med våtkonserv och dessa värmare är att den är billigare än frystorkad samt att FM haft uppdrag i varma länder där man ändå fått släpa på vattnet - då spelar det ingen roll i.g viktmässigt att släpa på vattnet.
 
Att beakta med värmepåsar är att de fungerar sämre ihop med kyla. Exempelvis bör kokande vatten nyttjas för att få igång påsen, annars kan det ta väldigt långt tid samt din mat kommer på sin höjd bli ljummen.

Det där stämmer ju inte, iaf inte om du syftar på MRE eller 24h Meals mjukkonserver.

Mats
 
En sak till att beakta med dessa värmepåsar är att de skall användas där det är mycket välventilerat och ingen öppen eld eller annat som kan ge gnista.

Dessa påsar genererar nämligen rätt mycket vätgas i sin korrosion-process för att generera värmen och vätgas är inte att leka med om det blir %-halter i mer slutna utrymmen (som tåg...) och många använder påsarna samtidigt - det är inte utan orsak att det kallas knallgas och har löjligt stort intervall utblandat i luft där det är tändbart...
 
En sak till att beakta med dessa värmepåsar är att de skall användas där det är mycket välventilerat och ingen öppen eld eller annat som kan ge gnista.

Dessa påsar genererar nämligen rätt mycket vätgas i sin korrosion-process för att generera värmen och vätgas är inte att leka med om det blir %-halter i mer slutna utrymmen (som tåg...) och många använder påsarna samtidigt - det är inte utan orsak att det kallas knallgas och har löjligt stort intervall utblandat i luft där det är tändbart...

Ja det skall vara välventilerat , en annan grej är att en vätgassmäll kanske inte är ett poff eller explosion.Vätgas kan detonera alltså som sprängämnen med fart på kilometer per sekund.Detta innebär att det lär ringa i öronen av minsta detonation även om den är i nano storlek
 
Måste det som skall värmas läggas i specialpåsar som tål värme?

Om ja, en köp-länk till sådana påsar skulle uppskattas.
Det värms upp lika som i filmen i länken så inget extra behövs. Locket sluter tätt imot byttan där maten är och ångan försvinner ut runtomkring. Jag skulle inte använda den inomhus eller i tält då det ryker en del men utomhus fungerar den riktigt bra. Mer info finns bl.a här.
https://www.google.se/amp/rawness.se/prylar-2/test-baro-cook-varm-mat-utan-eld/amp/
 

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg