Haha
Det var inte meningen att hålla dig sömnlös
Jag mailade tentipi och frågade och dom ville mer än gärna svara!
Här är deras svar på sakerna:
Bild 1 och 2 är en extra så kallad toppmössa som finns längst upp i toppen. Den ska täcka myggnätet på den större mössan. På bilden är den avig (alltså vikt ut och in, Hålbandet med två o-ringar är till den invändiga regleringen av mössan).
Bild 3 och 4 är två äldre varianter på fästband till torkringar där bild 3 är en nyare variant och bild 4 är den första modell vi hade. Den vi använder idag ser lite annorlunda ut, men liknar den på bild 3. Du bör ha 8st av vardera för att det ska vara kompletta satser.
Bild 5 är utsträckare som ska sitta i små kanaler insydda i hålband i toppen för att hålla ut rököppningen så mössan sluter mer tätt. Du behöver 8st av dessa men jag ser bara 4st på bilden, hör av dig ifall du vill/behöver komplettera.
Bild 6 är:
De gula snörena är stormlinor som fästs på utsidan av duken i hålband. Används vid kraftig vind när man befarar att de ordinarie spikarna inte räcker till. Numera sitter dessa förmonterade på duken och kan rullas upp och hållas på plats genom en elastisk cord. Tidigare modeller hade dock inte dessa monterade på tältet, utan de levererades i en plastpåse så kunden fick montera dom när så önskades. Beroende på vilken storlek du har så ska du ha antingen 8st linor i samma längd eller 16st linor fördelade på 8 kortare och 8 längre. De kortare fästs i så fall i den undre raden av fästen och de längre i den övre raden. Den gulaktiga aluminiumbiten med tre hål används för att kunna reglera längden på stormlinan exempelvis ifall det är en sten precis där man vill sätta spiken till stormlinan.
Den gröna fyrkantiga tygbiten med en vit spolknapp är en innerficka som hängs upp i ett hålband (senare modeller i en o-ring) på insidan av tältduken exempelvis för glasögon, mobiltelefon etc..
De gröna banden med en vit spolknapp är så kallade ”Bandknappar” som följde med kåtan förr. De kortare (8st) användes för att kunna snörpa ihop förstärkningskanten i hörnen så den viks inåt och kan läggas under ett eventuellt golv (det ska finnas hålband på vardera sida en dryg decimeter från hörnet/sömmen längst ner på den gröna förstärkningskanten). De längre (2st) användes för att kunna fästa upp dörren. Man rullar ihop dörren och fäster bandknapparna i hålbanden på ut och insidan så dörren hålls på plats.
Fick även veta att Kåtan är av modellen Topp Bas 9 (TB9).
Den är färdigställd den 29:e september 1998 och syddes av Doris som för övrigt fortfarande jobbar hos oss på Tentipi