Stort knivintresse - välj din favoritkniv

I början av sommaren provade jag att fritera en Opinel No7
/Andreas
Så du gjorde det. Trodde inte att någon skulle våga när jag tog upp ämnet för några månader sedan ;).

Jag brukar inte doppa hela kniven i oljan utan plockar isär den eller låter bara handtaget hänga ned i oljan i en ställning som jag fäster på fritösen. På det viset så når inte oljan den viktiga eggen utan endast påverkar området kring pivot-skruven.

Din kniv blev dock mycket fin, grattis!

~Paul~
 
Jag tar gärna tips på ett par köksknivar som skulle kunna klara det mesta i ett hemmakök tillsammans med en ny filékniv - som mycket väl skulle kunna bli en till Rapala, även om en som passsar ihop med nya köksknivarna inte skulle skada.

(Jag tycker t.ex. att Masakage - Kumo ser väldigt intressanta ut, men har ingen aning om de är lika bra som de kostar och är snygga)
Tackar för ditt utförliga svar. När det gäller tips på diverse köksknivar så får jag fundera lite. Standardsvaret brukar dock vara Akifusa PM ;).

När det gäller en allround filékniv till både grovrensning och finlir så är det nog svårt att slå Frosts CT8S-E1:

http://www.skalanetshop.no/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/3/1/310119_7.jpg

~Paul~
 
Tackar för ditt utförliga svar. När det gäller tips på diverse köksknivar så får jag fundera lite. Standardsvaret brukar dock vara Akifusa PM ;).

När det gäller en allround filékniv till både grovrensning och finlir så är det nog svårt att slå Frosts CT8S-E1:

http://www.skalanetshop.no/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/3/1/310119_7.jpg

~Paul~

Aha, ja den såg ju riktigt trevlig ut, finns den Frostkniven att uppbringa i Sverige?

Jag var sugen på Akifusa, men snålade till det lite - samt att jag tyckte om utseende och beskrivning - och slog som sagt till på ett par från en av Cleancuts mindre Kashima serier. Jag ringde och frågade om de ville rekommendera några andra knivar i liknande prisklass, men de tyckte att det var deras bästa knivar för den pengen....lite synd att jag inte är karl nog att utvärdera om det stämmer eller ej, men förhoppningsvis blir jag iaf nöjd :)

http://www.cleancut.se/butik/knivmodeller/kockknivar/sujihiki-2-2465-detail

Köpte även Sujihiki i samma serie.
 
Aha, ja den såg ju riktigt trevlig ut, finns den Frostkniven att uppbringa i Sverige?

Jag var sugen på Akifusa, men snålade till det lite - samt att jag tyckte om utseende och beskrivning - och slog som sagt till på ett par från en av Cleancuts mindre Kashima serier. Jag ringde och frågade om de ville rekommendera några andra knivar i liknande prisklass, men de tyckte att det var deras bästa knivar för den pengen....lite synd att jag inte är karl nog att utvärdera om det stämmer eller ej, men förhoppningsvis blir jag iaf nöjd :)

http://www.cleancut.se/butik/knivmodeller/kockknivar/sujihiki-2-2465-detail

Köpte även Sujihiki i samma serie.

Nu suger det i knivtarmen igen!
Har just nu EKA, Sarek från Duka och en Edge, inte skitknivar men inte i denna klass!
 
Råkade på ett ämne som stötts och blötts till leda på framför allt amerikanska forum, nämligen styrkan hos fällknivslås. Kände mig dock föranledd att skriva något i ämnet.

Det som aktualiserade frågan var känsliga frågor som världens starkaste lås, nyttan med det och Sebenza.

http://knivigtvarre.blogspot.se/2016/09/om-las.html​




/ J
Bra skrivet. Personligen föredrar jag liner eller frame lock men en modern kvalitetsfällkniv har oftast ett tillräckligt bra lås för normalt bruk. Detta blir mest en teoretisk diskussion.....
/Per
 

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg