Stort knivintresse - välj din favoritkniv

En mycket intressat kukri har dykt upp.

Busse Combat Killa Zilla i INFI-stål. Antagligen det mest allrounda och bästa stålet för större huggare.
BusseCombatKillaZillaInfistl.jpg


[IMG.]http://i5.photobucket.com/albums/y164/dePaul/BusseCombatKillaZillaInfistl2.jpg[/IMG]

[IMG.]http://i5.photobucket.com/albums/y164/dePaul/BusseCombatKillaZillaInfistl3.jpg[/IMG]

~Paul~
Måste vara ett helvete att vässa den "kniven"...
 
1. Såg att en av mina knivar hade kommit upp som favoritkniv på sidan 133 och det är jag såklart glad för.
2. Jag har nästan alltid en Opinel No. 7 i kavajfickan. Perfekt storlek för att skära ett äpple, vässa en penna eller öppna ett paket. En av mina absoluta favoritknivar alla kategorier.

3. När jag är ute och bråkar i skogen så brukar jag ha med mig en gammal Frost Viking.

4. I skillnad från många andra här så tycker jag personligen att Global gör bra och framför bekväma knivar.
5. De tre knivarna jag använder mest i köket är en grönsakskniv från Global , en keramisk santoku från kyocera och en kockkniv från Kobe.

6. Patrick Barta som är en stor förebild.
7. En tjeckisk Dussack står ganska långt upp på önskelistan men om Barta hade varit inblandad så hade jag nog lämnat över hela projektet till honom.

-------------------------------
1. Vilken är det?

2. Bra val, själv föredrar jag nr 9 i rfr.

3. Mycket användbar.

4. Bekväma?!? Ja, det är du antagligen ensam om att tycka .

5. Vad är det för märke på kockkniven?

6. Den snubben hade jag aldrig hört talas om tidigare. Kanske inte så konstigt eftersom han specialiserar sig på svärd och inte knivar.

7. OK. Lite udda val ;).

~Paul~
 
Det är jag som hade gjort den här kniven (och många andra):

Gunnar_kniv_3Medium.jpg


Det är ju kanske inte det första man tänker på när man diskuterar friluftsknivar men järnåldersknivarna är väldigt mångsidiga modeller.

Jag har för mig att Kobes serie var ett sammarbete mellan kobe och duka, jag vet inte om dom finns kvar. Det är något rostfritt stål (molybden/vanadium) men jag har inte exakta specifikationerna. Den har klarat åren bra och eftersom det är lite tyngd i den så är den bra att jobba med.

Svårt att annars uttala sig om custom-tillverkare, det är ju så många fina knivar man vill ha! :)
 
Skaparen av min favoritkniv är här! Härligt :)

...antar att du nu inser att du måste tillverka en utsidankniv i järnåldersstil. Jag kräver att få köpa den första i serien ;)
 
Det är jag som hade gjort den här kniven (och många andra):

Gunnar_kniv_3Medium.jpg


Det är ju kanske inte det första man tänker på när man diskuterar friluftsknivar men järnåldersknivarna är väldigt mångsidiga modeller.

Jag har för mig att Kobes serie var ett sammarbete mellan kobe och duka, jag vet inte om dom finns kvar. Det är något rostfritt stål (molybden/vanadium) men jag har inte exakta specifikationerna. Den har klarat åren bra och eftersom det är lite tyngd i den så är den bra att jobba med.

Svårt att annars uttala sig om custom-tillverkare, det är ju så många fina knivar man vill ha! :)
En mycket fin pjäs. Grattis!

~Paul~
 
Det är jag som hade gjort den här kniven (och många andra):

Gunnar_kniv_3Medium.jpg


Det är ju kanske inte det första man tänker på när man diskuterar friluftsknivar men järnåldersknivarna är väldigt mångsidiga modeller.

Jag har för mig att Kobes serie var ett sammarbete mellan kobe och duka, jag vet inte om dom finns kvar. Det är något rostfritt stål (molybden/vanadium) men jag har inte exakta specifikationerna. Den har klarat åren bra och eftersom det är lite tyngd i den så är den bra att jobba med.

Svårt att annars uttala sig om custom-tillverkare, det är ju så många fina knivar man vill ha! :)

Trevlig kniv :) Jag gillar dom skarpt. Det är lite roligt med historiska knivar oxå.

Seved
 
Med tanke på det stora knivintresset på det här forumet så vill jag samla ihop lite intryck.

Om ni har lust så skulle jag vilja ha svar på:
1. Vilken kniv använder du till vardags?

2. Vilken kniv använder du där ute?

3. Vilken kniv använder du utomlands?

4. Vilken kniv använder du mest i ditt kök?

5. Vilken kniv är din drömkniv och varför?

~Paul~


1. Spyderco Native III

2. Egentillverkad kniv med Heimo Roselli-blad i kolstål.

3. Gerber Suspension.

4. Shun Classic 20 cm kockkniv

5. Japansk tanto från 1700-talet när de fortfarande höll den ÄKTA kvaliteten. :)
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg