På mina vandringar, speciellt utanför fjällen, har jag vid tältning ofta varit hänvisad till att proviantera , vilket jag oftast, med viss möda, kunnat göra i vanliga snabbköp. Nu är det tveksamt om ryggen (som jag dock tränat en hel del i vinter). Under pandemisomrarna har jag cyklat, med start och mål hemma, eftersom jag inte vågat ta tåg eller buss. På cykeln (med två packväskor och pakethållare) kan jag lassa mat för kanske 4 dagar, sparar en dag eftersom jag äter första morgonmålet och sista middagen hemma.
Iår skulle jag vilja göra lite längre turer, men när jag granskar utbudet i vanliga snabbköp ser det ganska magert ut. Tidigare har man kunna rädda sig med ex.vis Knorrs Spaghetteria.
Soppor i kombination med snabbkokt pasta är det enda jag kommer på till huvudmålet, som skulle bli det enda lagade målet (morgonmål: nötter, fröer, kaffe, mellanmål: bars och chokladkakor, och vad jag hittar på serveringar utmed färdvägen). Jörgen Johansson brukar rekommendera ölkorv e.d. vilket mättar bra, men rekommenderad förvaring är under 8,5 grader. Någon som har fler bra idéer, som inte drar mycket bränsle (när jag handlat i sportaffärer har det mest blivit sådant som man bara häller kokande vatten över)
(I min ungdom cyklade jag som intensivast somrarna 1970-1980, i Sydsverige, och en sommar, 1981, i Skottland, men då tältade jag aldrig, det blev hotell och B&B, aldrig ens vandrarhem).
Iår skulle jag vilja göra lite längre turer, men när jag granskar utbudet i vanliga snabbköp ser det ganska magert ut. Tidigare har man kunna rädda sig med ex.vis Knorrs Spaghetteria.
Soppor i kombination med snabbkokt pasta är det enda jag kommer på till huvudmålet, som skulle bli det enda lagade målet (morgonmål: nötter, fröer, kaffe, mellanmål: bars och chokladkakor, och vad jag hittar på serveringar utmed färdvägen). Jörgen Johansson brukar rekommendera ölkorv e.d. vilket mättar bra, men rekommenderad förvaring är under 8,5 grader. Någon som har fler bra idéer, som inte drar mycket bränsle (när jag handlat i sportaffärer har det mest blivit sådant som man bara häller kokande vatten över)
(I min ungdom cyklade jag som intensivast somrarna 1970-1980, i Sydsverige, och en sommar, 1981, i Skottland, men då tältade jag aldrig, det blev hotell och B&B, aldrig ens vandrarhem).