Tycker denna är prisvärd, robust och är vattentät till 1 meter under vattenytan om man har luckan stängd
http://www.clasohlson.com/se/Vattentät-powerbank-med-ficklampa-10050-mAh,-Clas-Ohlson/38-7700
Den har förvisso en liten ficklampa men den drar så lite att den förmodligen kan lysa i många dygn innan batteriet är tömd. Har inte råkat ut för att den blivit tänd av misstag heller.
laddningselektroniken i denna är helt klart på den bättre halvan i kvalitet och verkningsgrad, blir inte speciellt varm när den laddas eller laddar andra prylar och min intryck med 9 Ah varianten jag har, motsvarar nästan många andra 10.4 Ah-batteripack när det gäller hur många gånger man ladda en viss telefon.
Den som nu säljs är på 10050 mAh.
---
Alla batterier bli tröga när det är kallt. LiIon/LiPol batterier har dessutom en egenskap att inte tåla att laddas med full ström om man är under 0 grader C och beror på att litiumet som bildas vid laddning inte sugs in i grafitens kristallstruktur med den takten som krävs mha. laddströmmen och det blir en lithiumplätering på ytan av grafiten som inte går att få bort igen.
Detta är en kemi-fysikalisk process som är svårt att göra något åt när det gäller lithiumjon/pol-batterier och tex. telefonen har laddkretsar som hindrar att ladda telefonen om den är för kall (under 0 grader C)
Med andra ord skall man ladda telefon och/eller batteripack, värm dessa och se till att de inte är fryskalla innan de strömsätts.
Detta gäller _alla_ produkter med litiumion/pol-batterer.
---
Skall man riktig tåliga batterier som kan misshandlas både strömmässigt, urladdningsmässigt och temperatur - både till kokvärme och -50 grader C så är det dom klassiska NiCd-batterierna som gäller - men energiinnehållet är låg med dagens ögon mätt - 500 mAh på en R6-cell.
NiMh-batterier är inte ens i närheten av de gamla NiCd-batterier när det gäller att tåla misshandel.