Tips
Hej allihop och kul att hitta denna tråd!
Förra inlägget blev tyvärr borttaget så får försöka författa mig utan att göra reklam.
Först och främst har tyvärr många gjort fel då man blandat de två kryddorna med varandra. Vissa har till och med blandat samma krydda vilket inte ger någon kolsyra alls och en dålig smak. Kryddorna neutraliserar varandra smakmässigt och därför är det viktigt att man använder våra uppmätta påsar om man inte själv kan väga kryddorna på milligrammet.
Att rekommendera är att blanda i en PET-flaska 0,5 liter. Det är även viktigt att man har kallt vatten för både kolsyrans och smakens skull. Har man riktigt kallt vatten blir det mer kolsyra och vem vill dricka en halvljummen öl?
Ett tips för er som testar hemma är att dricka ur ett vinglas för då kommer aromerna fram bättre. (precis som med vin) Detta gäller främst American India Pale Ale och Swedish India Pale Ale. Självklart blir ölen godare efter några dagars vandring precis som med allt annat!
När ni blandar i en trycktålig PET-flaska 0,5 liter gör ni såhär:
1. Tillsätt iskallt vatten, spara minst 5 cm luft i flaskan
2. Tillsätt ölesssensen 2,5 ml för Ale och/eller 5 ml för Vildmarksölen Batch 1
3. Tillsätt ev. alcohol, tex 2 cl okryddat brännvin och om önskas mer karaktär ca 0,3 cl whiskey. Alcoholen rundar av smaken och beskan lite.
4. Tillsätt den kristallvattenfria citronsyran (Max 4,3 g dvs en påse)
5. Tillsätt det nyttiga saltet (Max 5,9 g dvs en påse)
6. Stäng kroken på flaskan snabbt och skaka den lite lätt.
7. Lagra minst 10-30 minuter eller längre tid för en bättre smak
8. Öppna flaskan och drick!
I övrigt önskar vi feedback så att vi kan förbättra smakerna! Vi har bland annat fått Feedback från några ölkännare och kommer inom kort lansera en ny version av vår Lager samt en Stout och en Cider/Champagne på essens.
Vi har även instruktionsvideos men länkar ej till dessa då de kan uppfattas som reklam.
Ha de fint ute till fots eller sjön !