Oberoende genom Utrustning

Jag har gjort en 180° och lyssnar på Er nu! 2599:- för en lavvu (tält/tipi). Tältet har dubbla ingångar som kan fästas i öppet läge, och en packraft (kanot) för 2 som kostar 4990:-.

Tack Män för Ert tålamod. 40000:- hade inte räckt på NK. Jag har landat från rosa moln som varat (varbildning/spenderad tid) i flera år.

Packraften i bild väger 18 kg ser jag, alltså får jag söka vidare... fann Trekker Packraft 235. Hoppas lavvun är flamsäker. Nån är det nog, den som söker skall finna!
 

Bilagor

  • tältet.jpg
    tältet.jpg
    650.6 KB · Visningar: 13
  • båt.jpg
    båt.jpg
    180.2 KB · Visningar: 18
Senast ändrad:
Yep, skaffa ett tält som väger max 1.5-2kg. Sen en packraft med tillbehör som väger 3-5kg, beroende på vad man väljer.

När det gäller val av packraft beror det på hur mkt man tänkt sig att paddla. Finns väldigt lätta som är avsedda att korsa vattendrag korta bitar, och lite tyngre och bättre som man kan paddla långt med.

En uppblåsbar kanot som Gumotex är alldeles för tung för vandring.
Du har rätt, jag letar efter en sån packraft! Trekker Packraft 235? Cirka 4 kg.
 

Bilagor

  • boat.jpg
    boat.jpg
    165.7 KB · Visningar: 14
Senast ändrad:
Vill ändå tro på kvalitet = Naturkompaniet/Tentipi/Gumotex...
Min invändning rörde inte kvaliten på grejerna utan deras design jämfört med ditt ändamål.

Gumotex-kajaken är en ganska okej kajak för väldigt breda användningsområden, därav är den inte jättebra på något och både väldigt stor och väldigt tung.

Tältet är helt enkelt jättestort för 1 person.

Jag tror helt och fullt på att du kommer få en trevligare tripp med packning mer anpassad för dig och din vandring.

En extra grej jag vill rekommendera, försök se över hur du ska packa allting i förväg, så du får vikten så nära idealläge som möjligt. Vissa packrafts kan vara svåra att få ner inuti ryggsäcken men kanske är lätta att spänna fast utanpå i stället exempelvis,

Sedan kan jag rekommendera att man kollar på just de mer specialiserade sidorna, inte bara för att de ofta har bredare utbud utan även för att de i många lägen kan ha bra priser eller erbjudanden.

Tänk även på att du behöver ha minst en paddel, extrapaddel är en avvägning mellan mer packning/vikt och ökad säkerhet som nästintill ska göras inför varje tur (ifall det bara är lugna vatten som är aktuella så är kanske behovet inte så jättestort utan det går att lösa på annat vis, ifall du ska igenom en mindre fors kanske det är bra).

En rekommendation är att ifall du har vattenkänslig packning och ska ut på vatten med vågor alternativt när det är risk för regn så kan det vara värt att ha åtminstone 1 torrsäck som är mer åt vattensportshållet än vanlig vandringsvariant, detta då det kan samlas lite vatten i en packraft som med tiden kan sippra igenom flertalet vandringsinriktade "torrsäckar" jag sett på marknaden.
 

Liknande trådar