Mycket intressant.
Länge tänkt på de i vår familj som valt att bo inne i en stad i lägenhet.
De blir omgående mycket ställda.
Min nära boende släkting går naturligtvis hem till oss,som har en kamin med kokplattor,och i sista hand går vi till min syster som har brunn samt vedeldat med vattenburen värme.
Befinner vi oss i stugan går det bra så länge maten räcker.(men måste gräva ut en riktig jordkällare)
Hemma går naturligtvis bra att rigga upp ett torrdass på gården,vatten finns ju i närliggande bäck och en del kallkällor.
Jordkällaren i köket funkar ju utmärkt i st för kylskåpet,under vintern får ju det frysta köttet förvaras ute i snön.
Men så snart det blir varmt(dvs plusgrader) kommer jag att märka att vi saknar många kilo salt att salta köttet för att kunna torka det.
samt i mindre grad socker för att konservera bären.
i det korta perspektivet har man ju som frilufsare div.kök,tält/kåta,sovsäckar etc.