Kokkärl att koka riktigt i brukar ha hänkel och hängs i en trefot i kedja eller järntråd över elden. Skall man laga flera gånger på samma ställe bygger man en stenspis, finn tex vid vindskydden längs med vandringslederna på låglandet, i skogen. Ett annat sätt att koka är ju kokgrop, när hålet är uppvärmt ställer man ner kokkärlet lock på och täck.
Bränsleåtgång är oftast viktigt vid vandring och då kanske inte potatiskok, riktig matlagning är det lättaste alternativet.
Snuskburkar brukar ha dubbla hängslen och handtag på locket. Rf kokkärl väger lite mer men passar bättre till öppen eld. Studera smältpukter för aluminium och stål. Inget slår en gjutjärns gryta. Men jägarpanna i svartplåt fungerar väl.
Förkokt hemma till 2/3 och snabbavkylning är vida effektivare än långkok ute. Som Johanna skriver blötlägg egen torkad mat och värm upp den så gör även ego.
go tur
Bränsleåtgång är oftast viktigt vid vandring och då kanske inte potatiskok, riktig matlagning är det lättaste alternativet.
Snuskburkar brukar ha dubbla hängslen och handtag på locket. Rf kokkärl väger lite mer men passar bättre till öppen eld. Studera smältpukter för aluminium och stål. Inget slår en gjutjärns gryta. Men jägarpanna i svartplåt fungerar väl.
Förkokt hemma till 2/3 och snabbavkylning är vida effektivare än långkok ute. Som Johanna skriver blötlägg egen torkad mat och värm upp den så gör även ego.
go tur