Var i Sarek för några år sedan och tycker att det är lite roligt att bjuda på något man kanske inte förväntar sig att få under en vandring, jag bakade muffins i Trangia köket.
Började hemma med att kapa till en rund platta som var ca 5-10mm mindre i diameter än största kastrullen, borrade 10mm stora hål i den tills den såg ut som en sil. Tog sen stål spiralen från ett vanligt skrivblock för att ha mellan plattan med hål i och stekpannan.
Sätt sedan stekpannan på sedvanligt sätt, lägg i stålspiralen i pannan och ovanpå spiralen (spiralen sätter man ihop till en ring, ta därför en spiral från ett stort block så det inte blir en för liten ring) lägger man plattan med hålen. På plattan placerar man sina bakverk och på med stora kastrullen upp o ned så att det blir som en liten ugn.
Ugnen var klar, utan att prova tog jag med allt ut på fjället och nån dag in i fjällvärlden så blev det kaffe och nybakta muffins...
Blev en uppskattad kaffe efter maten den dan.
Tony.
Började hemma med att kapa till en rund platta som var ca 5-10mm mindre i diameter än största kastrullen, borrade 10mm stora hål i den tills den såg ut som en sil. Tog sen stål spiralen från ett vanligt skrivblock för att ha mellan plattan med hål i och stekpannan.
Sätt sedan stekpannan på sedvanligt sätt, lägg i stålspiralen i pannan och ovanpå spiralen (spiralen sätter man ihop till en ring, ta därför en spiral från ett stort block så det inte blir en för liten ring) lägger man plattan med hålen. På plattan placerar man sina bakverk och på med stora kastrullen upp o ned så att det blir som en liten ugn.
Ugnen var klar, utan att prova tog jag med allt ut på fjället och nån dag in i fjällvärlden så blev det kaffe och nybakta muffins...
Blev en uppskattad kaffe efter maten den dan.
Tony.