När jag nu ändå startar diskussioner i hygienens anda (jfr http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=69465 så har jag en annan fråga:
Hur hållbar är 'färsk' mat i fält?
Huvudmålet med min fråga är att vi ska ut och paddla/fiska i Femunden 11-17 juni.
Vi ska etablera en fast basecamp, och ska inte bära varken långt eller länge. Behöver alltså inte tänka på varken vikt eller volym, så frystorkat etc går bort nu. Jag vill laga rejäl och inte minst GOD mat!
Helst vill jag göra följande:
Förbereda kött i förväg, packa det (en måltid/paket) i aluminiumfolie och så i plastpåsar. Frysa det, och sen ta packa upp det på måndag morgon när vi åker... Så packa upp det måltidsvis och tillaga köttet (välstekt).
Vad tror ni? Håller maten sig ätbar från fryst tillstånd måndag morgon till minst sagt vältinat lördag kväll?
Får vi en kulinarisk upplevelse eller nedkallar jag 'Montezumas hämnd' på oss alla..? :-S
Tacksam om ni har andra tips också!
(",)
Hur hållbar är 'färsk' mat i fält?
Huvudmålet med min fråga är att vi ska ut och paddla/fiska i Femunden 11-17 juni.
Vi ska etablera en fast basecamp, och ska inte bära varken långt eller länge. Behöver alltså inte tänka på varken vikt eller volym, så frystorkat etc går bort nu. Jag vill laga rejäl och inte minst GOD mat!
Helst vill jag göra följande:
Förbereda kött i förväg, packa det (en måltid/paket) i aluminiumfolie och så i plastpåsar. Frysa det, och sen ta packa upp det på måndag morgon när vi åker... Så packa upp det måltidsvis och tillaga köttet (välstekt).
Vad tror ni? Håller maten sig ätbar från fryst tillstånd måndag morgon till minst sagt vältinat lördag kväll?
Får vi en kulinarisk upplevelse eller nedkallar jag 'Montezumas hämnd' på oss alla..? :-S
Tacksam om ni har andra tips också!
(",)