Mat för riktigt kalla turer!?

Skulle vilja ha lite tips och idéer om mat som funkar när det är riktigt kallt.
Gärna energi snål tilllagning men energi rik mat :)
Alla idéer är goda idéer för det står still i min skalle!

Inga konkreta resept behövs men motages med glädje!
 
CousCous kräver endast lika stor mängd varmt vatten och stå ett par minuter, behöver inte ens vara kokande så minimalt med energi för tillagning.

Kan blandas med exempelvis Knorr Korv Stroganoff torrmix för ökat näringsvärde och smak. En mixpåse räcker till 5 portioner couscous utan problem.
 
* Renskav, viltskav etc

* Skiva falukorv, äpple och lök och stek i smör. Servera med pasta, cous-cous eller nåt annat, riv lite parmesan över det hela.

* Frystorkat är ju också bra, snabbt och enkelt. Även där kan lite riven ost eller en klick smör göra susen.
 
Varm

dryck t ex buljong eller blåbärssoppa är inte dumt. Pratar vi matsäck för några timmar eller veckotur?

Thure
 
dryck t ex buljong eller blåbärssoppa är inte dumt. Pratar vi matsäck för några timmar eller veckotur?

Thure

De låter som bra tips, turen kommer bli en vecka lång i den finska nationalparken och erkännt svin kalla IsoSyöte!! :)

I övrigt tack för alla tips och trix här, CousCous reseptet låter riktigt gott!! Fler motages med stort intresse!!
 
Skall du ha pulkla med dig så behöver du knappast snåla på bränsle, även om du naturligtvis bör ha snabblagad mat ändå. Får/skall du elda?
 
Pulka kommer att användas, men ja vill ju självklart hålla nere bränse förbrukning ändå.
Jag kommer inte att planera med att kunna använda mig av öppen eld!!
 
Pulka kommer att användas, men ja vill ju självklart hålla nere bränse förbrukning ändå.
Jag kommer inte att planera med att kunna använda mig av öppen eld!!

Har du lämpliga kastruller så är en "grytmysare" el. "PotCozy" nåt att fundera över, som sagt behöver pasta och en del annat inte koka utan det räcker om det får stå i hett vatten en stund.

Kroppkakor t.ex...


peter
 
Gravlax och feta torkade korvar (tänk picksalami). Gott.

Fryser inte sån mat?

Min spontana tanke är ju att all mat för vinterbruk måste vara varm mat, för man vill ju inte sitta och äta mat som har legat i pulken och blivit nerfryst till -20?

Att sitta och försöka tina gravlax till "kylskåpstemperatur" verkar liksom småjobbigt i mina ögon. Djupfryst eller ljummen är den ju ingen höjdare.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
bodman Glöm ej njutningen av riktigt god mat Friluftsmat 2
Jazzy Torka mat i Airfryer. Friluftsmat 21
MadMonthicebeer Intresse för "premium" frystorkad mat Friluftsmat 13
vandrafjäll När det krävs över 4000kcal/dag. Är det möjligt? Friluftsmat 70
Snödrivan Näring i mat efter torkning osv Friluftsmat 22
fonkymon Konserver/mat till stugvandring Friluftsmat 12
Storsorgen Plenny Pot XL Friluftsmat 0
Livetiskuggan Frysa mat Friluftsmat 7
Bra Mat För Magen Friluftsmat 17
Fjorr Packa om frystorkad mat till mindre plastpåsar? Friluftsmat 28
HjälpAttVäljaStormkök [Hjälp] Tips på stormkök för 1-2 personer? Friluftsmat 36
Silver Fang Vad för mat till stormkök Friluftsmat 10
nature_epicurean Laktosfri mat på vandring Friluftsmat 7
Kimkim Väska för mat/kök? Friluftsmat 9
avslutmedlemskap0904 Mat i mattermos Friluftsmat 18
såg Mat under eldningsförbud. Friluftsmat 41
Fetknoppen Vegetarisk mat vid eldningsförbud Friluftsmat 15
Nosse "Mini förpackningar" med mat, vart köpa? Friluftsmat 11
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
bmw801 Mat utan gas/spritkök? Friluftsmat 33
Lorssan Tips för att slippa laga mat Friluftsmat 25
camoscio Mat ur påse Friluftsmat 14
silly Frystorkad mat. Friluftsmat 19
lottizen Mat för barn i skogen Friluftsmat 6
joanna Påfyllningsbara klämtuber för mat? Friluftsmat 21
avslutatmedlemskap160620 Fryst mat Friluftsmat 4
Karolina P Äldre frystorkad mat bytes mot ? Friluftsmat 0
avslutatmedlemskap160620 Priser på mat i STF stugor Friluftsmat 3
patrikiden Vakuumpackad mat, vilken hållbarhet? Friluftsmat 9
Naturfantast Bra mat när man ska vandra i Australien? Friluftsmat 8
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
avsl_22-07-26 Färdigtorkad mat - var? Friluftsmat 5
jokkjim Tips på hållbar förvaring av mat på turen. Friluftsmat 0
såg Mat på vintern Friluftsmat 9
Madison Mat till endagsvandring Friluftsmat 8
karinsun Frystorkad mat, vilken att föredra? Åsikter om Travellunch Friluftsmat 2
pelka Gammal frystorkad mat! Friluftsmat 3
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
Stenistöveln Förpackningar till egentorkad mat Friluftsmat 48
Tagetes Tips på websida med ute-mat! Friluftsmat 0
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
jotho Frystorkad mat för ca 700 kr/kilot!? Friluftsmat 25
mo9jan Mat som funkar i kyla Friluftsmat 30
joanna Vandrarnas crossover cuisine - gott & praktiskt från hela världen (fyll gärna på!) Friluftsmat 58
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
seobserver Ta bort syret kring egenpackad mat Friluftsmat 1
alaskaaa Måste man ha kök/varm mat? Friluftsmat 91
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
samohtII Ätbara växter? Friluftsmat 5

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg