PS/OT om den länkade texten:
Det urval livsmedel, som skall "bevisa" att det inte är möjligt att leva på rå kost i modern tid, verkar tillrättalagt för att bevisa vad som skaulle bevisas - det innehåller bara magert kött, frukt och grönsaker, allt mycket fattigt på fett och de två senare mycket rika på fiber. Med det urvalet är det självklart att komma fram till att man inte skulle orka sätta i sig tillräcklig mängd, och dessutom få i sig för mycket fiber.
Men deras "exempelkvinna" skulle bara behöva sätta i sig ca 300 g nötter och/eller frön för att täcka det antagna behovet av 2000 kcal/dag.
Inslag av animaliskt fett (utöver de orimligt antagna 2,6% av torrvikten) och rå fet fisk (rökt lax är det mest banala exemplet) skulle ju också förändra bilden radikalt (det skulle dessutom balansera övervikten av omega 6-fettsyror i de flesta nöt- och frösorterna till förmån för fiskens omega-3).
Det finns teorier om att ursprungsmänniskan huvudsakligen levt i strandkanter, där det gått att livnära sig på en blandad kost av musslor, räkor, småfisk, frön, nötter och frukt. Alltså i snitt betydligt energitätare, fiberfattigare och mer lättuggad kost än i författarnas antaganden, kanske inspirerade av jämförelsen med den långsamt köttuggande och bladätande shimpansen.