Det där pemmican verkar ju rätt ok, dock har jag aldrig ätit det men det ska tydligen vara riktigt bra går det det och köpa?
mvh
Simon
Nej, pemican går inte att köpa och något exakt recept finns inte utan det är upp till var och en att göra själv men ursprungligen tog man torkat kött, bultade det "fluffigt" och lät det suga upp maximalt med smält fett.
Kocken som fick uppdraget att göra pemican åt det brittiska teamet jag nämnde i mitt förra inlägg hade gjort några hundra kilo när det uppdagades att inget nötkött fick exporteras från storbritanien (galna kosjukan) så han fick börja om och det enda han kunde hitta i hastigheten var salami vilket jag tycker låter som en både vettig och framför allt smaklig utgångspunkt. Grovhacka valfri rökt/torkad/kryddad korv, blanda med lämplig mängd fett och kör genom köttkvarnen. Kan ätas kall, varm eller som soppa. Med olika kryddade korvar kan kanske även enformigheten brytas något?
Berätta gärna hur det går.!