Med så många superbra tips är det svårt att tillföra nya, men jag har några som rör god mat på fjället:
Frukost:
Istället för att lägga mjölkpulver i blöt kvällen innan för att ha till frukostgröten brukar jag blanda pulvret direkt i grötblandningen och koka med lite mer vatten - blir en lite lösare gröt men personligen tycker den kalla mjölkpulvermjölken är rätt trist på morgonen när man är småfrusen. Dessutom så slipper man hålla rent en flaska bara för mjölkblandning varje morgon.
Fyll termosen med hett vatten på kvällen innan så kan man börja med en kopp varmt te/kaffe/oboy medans man väntar på att gröten ska koka klart. Överblivet hett vatten blandas med grötblandningen så går det snabbare att koka upp.
Lunch
Fyll termosen vid frukost med nytt hett vatten - supersnabbt att göra varma koppen eller nudlar med knäckebröd till lunch.
Middag
Istället för att köpa snordyr frystorkad mat som sällan finns i vegetarisk form finns massor av alternativ i vanliga mataffären som ger hyggligt med protein o mättnadskänsla. Även om man inte är vegetarian eller bara är tveksam till sojaprodukter (som jag) så kom ihåg att nästan allt smakar gott efter en dags vandring
Vakuumförpackade tacobröd + vegetarisk tacomix (somntacofärs) + lite tomatpuré blir gott. Blanda i egentorkad majs + paprika i tacoröran så blir det kanon
Finns även en liknande pasta bolognese med sojafärs som funkar utmärkt att ta med o blanda med lite vatten o tomatpuré. Parmesan till är ett tips!
parmesan + torkad svamp (måste dock blötläggas ett par timmar innan) kan blandas med pulvermos, risotto (sån färdigtorkad från typ Knorr), pasta mm - gör mycket för smaklökarna!
Pannkaksmix låter grymt - måste testas nästa gång.
Har sett att en hel del har allt möjligt ätbart i filmburkar. Är det bara något jag har fått för mig eller är det inte så atr man ska undvika just det eftersom det kan finnas en hel del rester från otrevliga kemikalier kvar i filmburkarn? Kanske dock är ett mindre problem nuförtiden när de är i det närmaste antika föremål och lite av en raritet.
/julia
Frukost:
Istället för att lägga mjölkpulver i blöt kvällen innan för att ha till frukostgröten brukar jag blanda pulvret direkt i grötblandningen och koka med lite mer vatten - blir en lite lösare gröt men personligen tycker den kalla mjölkpulvermjölken är rätt trist på morgonen när man är småfrusen. Dessutom så slipper man hålla rent en flaska bara för mjölkblandning varje morgon.
Fyll termosen med hett vatten på kvällen innan så kan man börja med en kopp varmt te/kaffe/oboy medans man väntar på att gröten ska koka klart. Överblivet hett vatten blandas med grötblandningen så går det snabbare att koka upp.
Lunch
Fyll termosen vid frukost med nytt hett vatten - supersnabbt att göra varma koppen eller nudlar med knäckebröd till lunch.
Middag
Istället för att köpa snordyr frystorkad mat som sällan finns i vegetarisk form finns massor av alternativ i vanliga mataffären som ger hyggligt med protein o mättnadskänsla. Även om man inte är vegetarian eller bara är tveksam till sojaprodukter (som jag) så kom ihåg att nästan allt smakar gott efter en dags vandring
Vakuumförpackade tacobröd + vegetarisk tacomix (somntacofärs) + lite tomatpuré blir gott. Blanda i egentorkad majs + paprika i tacoröran så blir det kanon
Finns även en liknande pasta bolognese med sojafärs som funkar utmärkt att ta med o blanda med lite vatten o tomatpuré. Parmesan till är ett tips!
parmesan + torkad svamp (måste dock blötläggas ett par timmar innan) kan blandas med pulvermos, risotto (sån färdigtorkad från typ Knorr), pasta mm - gör mycket för smaklökarna!
Pannkaksmix låter grymt - måste testas nästa gång.
Har sett att en hel del har allt möjligt ätbart i filmburkar. Är det bara något jag har fått för mig eller är det inte så atr man ska undvika just det eftersom det kan finnas en hel del rester från otrevliga kemikalier kvar i filmburkarn? Kanske dock är ett mindre problem nuförtiden när de är i det närmaste antika föremål och lite av en raritet.
/julia