Kur mot förkylning?

Re: ????

ingka; sa:
Det skumma är att man aldrig träffar på kineser inom svensk sjukvård

Blandar du inte ihop "man" med dig själv nu, eller har du statistik som säger att kineser aldrig besöker svensk sjukvård?

Har du träffat mig eller nån i min familj på ett sjukhus nån gång? ;)
[Ändrat av Nordesjö 2005-10-31 kl 11:53]
 
Re: Re: ????

Nordesjö; sa:
ingka; sa:
Det skumma är att man aldrig träffar på kineser inom svensk sjukvård

Blandar du inte ihop "man" med dig själv nu, eller har du statistik som säger att kineser aldrig besöker svensk sjukvård?

Har du träffat mig eller nån i min familj på ett sjukhus nån gång? ;)
Inte visste jag att Nordesjö var kines?

Det här med att söka sjukhus beror ju inte bara på huruvida man är sjuk. En del kärnfriska människor söker så fort de har minsta besvär av något, medan andra gör tvärtom. En gubbe jag träffade häromdan hade haft bröstsmärtor ett par månaders tid vid minsta ansträngning, och tidigare haft en hjärtinfarkt, men inte f*n att han skulle söka vård, trots att han fick stanna på vägen in från bilen till väntrummet (20 m) pga smärtan.

Dessutom är detta delvis en kulturell grej. Om man växt upp i ett land där man haft tillgång till all tänkbar vård (=privat vård och gott om pengar), så tenderar man att söka till sjukhus även i Sverige vid minsta lilla. Dessa patienter upplever det nästan som en skymf att tala med en sjuksköterska eller en allmänläkare, "Min snuva kräver en öron-näsa-halsspecialist!". Skitirriterande för vården och andra patienter, och dyrt som bara den. Kineser kanske har motsatt läggning, vad vet jag.
 
Re: Re: Re: ????

Strykarräven; sa:
Kineser kanske har motsatt läggning, vad vet jag.

Jag har hört nånstans att kinesiska läkares jobb går ut på att förhindra sjukdom - inte att som hos oss bota sjukdomar. Skulle tydligen vara väldigt skämmigt för en kinesisk läkare om hans/hennes patienter började komma dit sjuka och kräva medicin....men det är ju bara vad jag hört :)
 
havtorn

Just nu pågår i Finland en stor undersökning om havtornets inverkan på influensa och andra sjukdomar. Känt är att ett bär innehåller lika mycket C-vitamin som en hel appelsin och i vissa fall tio gånger mera än svarta vinbär. Bäret innehåller även E-vitaminer, oljelösliga antioxidanter, karoten och fettsyror. Kina tycks ha varit populärt i denna tråd och där har bäret använts i tusentals år som ett effektivt hälsomedel. Dom som behärskar finska kan gå in på TurunSanomats sida (arkiv/tyrnimarja) och läsa en omfattande artikel om bäret. I år har du väl redan sprungit ditt lopp men det kommer väl flera år.....
koivu
 
Cul på burk

Såg någonstans att man nog rent allmänt
ska sätta sin tilltro till vitaminer
i naturlig form och mindre på det som finns
i tablettform (= verkningslösa). Hur det är med mineraler vet jag däremot inte.
 
Echinacea minskar förkylningsrisk

"Naturläkemedlet Echinacea förebygger förkylning. Preparatet minskar risken för förkylning med 58 procent.

Det framgår av en studie som publiceras i den medicinska tidskriften The Lancet Infectious Diseases.

Echinacea, röd Solhatt, är en medicinalväxt som kommit till användning tack vare siouxindianerna.

Men studien lär bli omtvistad: tidigare studier har inte funnit någon positiv påverkbar effekt av preparatet. Forskarna själva efterlyser också fler och större studier." SVT Nyheter Publicerad 25 juni 2007 - 02:48
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink...true&sd=47244&from=siteSearch&pageArt527895=0

//Gustav\\
 

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg