Gåsfett (graisse de canard och gänsefett på tyska) finns som helkonserver. De är flytande i burken vid rumstemperatur (du känner det när du skakar på burken) men stelnar i kylen.
Det finns inget fett som behåller fast form vid alla temperaturer.
Den som håller diet etc., införskaffar ofta en sprayflaska till sin olja. Då kan man spraya den olja man vill använda. Hydrogeniserade oljor, palmolja, kokossmör, smält späck etc., kan ha fastare form längre men det avgörs på molekylnivå där allt blir instabilt förr eller senare.
Gåsfett är oerhört gott för övrigt, säljs i burkar om 350 gram.
Om du vill ha ett fett som håller sig solitt i alla väder så tror jag inte att det finns om du inte ska äta frystorkad men din blandning låter inte fel. Du kan ju köra mattermos också.
Det finns inget fett som behåller fast form vid alla temperaturer.
Den som håller diet etc., införskaffar ofta en sprayflaska till sin olja. Då kan man spraya den olja man vill använda. Hydrogeniserade oljor, palmolja, kokossmör, smält späck etc., kan ha fastare form längre men det avgörs på molekylnivå där allt blir instabilt förr eller senare.
Gåsfett är oerhört gott för övrigt, säljs i burkar om 350 gram.
Om du vill ha ett fett som håller sig solitt i alla väder så tror jag inte att det finns om du inte ska äta frystorkad men din blandning låter inte fel. Du kan ju köra mattermos också.