Jag är för lat för at hålla på och "mecka" med kaffet sådär.
Jag kör en variant på "snabbkaffe".
En skopa valfritt vanligt bryggkaffe direkt i kåsan/mugg. Sedan kokar jag upp vatten, ca 2dl för en kåsa/mugg. Där efter häller jag det kokande vattnet i kåsan/muggen och rör sen om några sekunder med kniven eller tesked.
Efter någon minut har all sump sjunkit till bottnen av kåsan/muggen och kaffet är klart att dricka.
Det är viktigt att vattnet kokat upp innan man häller det i koppen. Är vattnet för kallt sjunker inte sumpen.
Har man inte tillgång till något att röra med i koppen så kan man blåsa lite försiktigt så sjunker sumpen ändå.
Ja jag vet jag är lat men det kaffet duger gott för mig.
På flerdagarsturer kör jag snabbkaffe rakt av. Men gott är det inte. Men det är ju koffeinet man vill åt ändå. På dagsturer brukar jag ta med kaffepannan och koka enligt receptet ovan från Mbatikopio. Tveklöst njuter man mer av det än snabbkaffet.