ping; sa:
Jörgen Fjaderlatt.se; sa:
Om det blir kondens i plastpåsen är köttfärsen sannolikt inte tillräckligt torr. Är den riktigt torkad i ugnen innehåller den sannolikt mindre vatten än den gör när den svalnat och sugit upp fukt från den vanliga köksluften.
Jörgen
Där har du helt rätt,fast ändå inte.
Det avgörande är inte hur mycket fukt köttfärsen innehåller utan hur mycket fukt luften innehåller.
Låt maten ligga och svalna eller vakumförpacka.
peter
Jo, det är naturligtvis fukten i luften inuti påsen som kondenseras. Men om köttet innehåller väldigt lite fukt har jag svårt att se var luften i påsen skulle få sin fukt ifrån.
Nu har jag alltid gjort så att jag låtit mitt torkade kött få inomhustemperatur innan jag förpackar det, utan att fundera närmare på saken. Men rent teoretiskt borde det varma, torra köttet innehålla mindre fukt än motsvarande kött som tillåtits svalna och eventuellt ta upp mindre mängder fukt från köksluften.
Jörgen