Jag är på jakt efter en vettig kniv och skulle behöva lite hjälp med vad som gäller. När man söker runt lite på vad folk använder som outdoorknivar så verkar det som att dom flesta föredrar sina blad så breda som möjligt så dom kan hugga ner en ek med den. Jag har en yxa i ryggsäcken så jag behöver inte en fullt så kraftig Kniv men vill fortfarande att den ska vara robust. Hur pass kraftigt blad ska jag titta på? Syftet med den är lite av en allroundkniv. Sprätta upp buken på en fisk, tälja, matlagning, peta på saker etc, den kommer alltså aldrig användas som hammare eller för att klyva ved.
Jag har kikat lite på en Eka w12 men blev fundersam på om den är overkill för mitt ändamål, har även sneglat lite på Mora Garberg men skulle helst vilja ha något med trähandtag.
Jag har kikat lite på en Eka w12 men blev fundersam på om den är overkill för mitt ändamål, har även sneglat lite på Mora Garberg men skulle helst vilja ha något med trähandtag.