Det finns säkert liknande trådar men har inte lyckats hitta någon så:
Jag är ingen gör-det-själv:are på matfronten utan vill köpa all mat och ta med mig den utan andra förberedelser. Dock tycker jag den där frystorkade maten speciellt avsett för fjällvandring osv är tämligen överprisad. Därav undrar jag om ni har några tips på liknande mat men som man kan köpa i en vanlig mataffär.
Min egen standard är att köra pastapåsar från findus som man bara blandar ut med vatten och får då pasta med sås, till dessa en burk makrill i tomat. Nackdelen med dessa är att de ska koka ganska länge och det funkar inte att bara hälla i varmt vatten och låta stå.
Annars finns ju diverse varma koppen och soppor, men jag skulle gärna vilja ha lite mer "riktig" mat dvs någon form av tuggmotstånd i form av pasta exempelvis.
Jag har även sett diverse nudelkoppslösningar men dessa är i regel väldigt skrymmande och såsen är till skillnad från finduspåsarna inte krämig utan mer som buljong.
Någon som har några tips på saker man bara kan tillsätta varmt vatten till (alternativt koka kortare tid)? och gärna också tips på bra tillbehör som man kan tillsätta (som t.ex. makrill i tomat) för att få det lite rejälare.
Jag är ingen gör-det-själv:are på matfronten utan vill köpa all mat och ta med mig den utan andra förberedelser. Dock tycker jag den där frystorkade maten speciellt avsett för fjällvandring osv är tämligen överprisad. Därav undrar jag om ni har några tips på liknande mat men som man kan köpa i en vanlig mataffär.
Min egen standard är att köra pastapåsar från findus som man bara blandar ut med vatten och får då pasta med sås, till dessa en burk makrill i tomat. Nackdelen med dessa är att de ska koka ganska länge och det funkar inte att bara hälla i varmt vatten och låta stå.
Annars finns ju diverse varma koppen och soppor, men jag skulle gärna vilja ha lite mer "riktig" mat dvs någon form av tuggmotstånd i form av pasta exempelvis.
Jag har även sett diverse nudelkoppslösningar men dessa är i regel väldigt skrymmande och såsen är till skillnad från finduspåsarna inte krämig utan mer som buljong.
Någon som har några tips på saker man bara kan tillsätta varmt vatten till (alternativt koka kortare tid)? och gärna också tips på bra tillbehör som man kan tillsätta (som t.ex. makrill i tomat) för att få det lite rejälare.