Re: turbröd 2
Bara den som gör något kan göra fel...
sigvardsdotter (Erika Sigvardsdotter) skrev:
jag tror inte mina ögon. Här diskuterar ni vilket bröd man ska ha på tur och på fyra hela sidor har ingen ännu nämnt turbröd, loganbröd, energiklumpar eller vad man väljer att kalla dem.
smular inte, blir inte dåliga, tar lite plats, massor av energi. tunga, givetvis, men inte så stora.
http://www.argaladei.nu/?sida=tidskrift_arkiv_1998-1a
jag vet inte riktigt vad jag åt innan jag upptäckte detta. man kan givetvis variera sina ingredienser efter tycke och behov.
-----
Mörkt förstärkt bröd finns i många kulturer men tycks ha utgått ur vår, jag kan i varje fall inte finna det i butikerna (De valnöts och lingonbröd jag finner är i övriga beståndsdelar av föga intresse för mig).
Farmor lärde mig att bär, nötter och frukt skall användas, både färskt, torkat och i bröd. Fö skall man äta måttligt med bröd, bröd till gröt verkar vara kaka på kaka i min värld.
Torkad frukt, nötter, frön och rökt kött ingår i många ursprungsbefolkningar kost, det fungerar utmärkt som bla vandringsmat.
Tack för påpekandet....
Go tur