Klockor

när jag var 16år gammal så köpte jag en riktigt jävla bra klocka som jag sedan dess har haft på mig dygnet om.. den har åkt in i väggar och smällt i betonggolv med mera med mera.. inte en repa i glaset eller något sådant, superbra service hos handlarna o.s.v.

Omega Seamaster, den optimala äventyrsklockan..

;)
 
Vandrare; sa:
...

För den som ska ut på hårda tag kan jag rekommendera 100 kronos digitalklockor på Clas-Ohlsson. Dom håller nåt år eller två, är vattentäta och man behöver inte vara ett dugg rädd om dom. Lätare och billigare per år får man leta efter.

En intressant nyhet är att Clas Ohlsson nu säljer Casio STR-300 för 249 kr, medan övriga urhandlare fortfarande tar 800 kr för den. Den är visserligen bara klassad som tät till 50 meter men har i gengäld en nedräkningstimer som går från 100 timmar. Det kan ju vara bra att ha om man ska koka sig ett brontosaurusägg nån gång... :)

(För egen del har jag en Citizen Aqualand 2, eftersom jag är mycket svag för överdrivet komplicerade dykarur.)
 
Tumbleweed; sa:
(För egen del har jag en Citizen Aqualand 2, eftersom jag är mycket svag för överdrivet komplicerade dykarur.)
Hm, också den är en drömklocka. Tyvärr, det närmaste jag kan skryta med är en Omega Geneve eller en Olech & Wajs Cougar. Inte mycket att komma med mao.

~Paul~
 
Om du gillar den typen av stora stålklockor så borde du kasta ett öga på Doxa och Marcello C's klockor. Om jag skulle byta idag så skulle det förmodligen bli till nåt sånt. Både SUB 750T och Tridente är ju tokläckra! Jag tror att priserna ligger på i runda slängar 10 kilokronor, men det är ju småpengar jämfört med både Omega och Rolex.

http://www.doxausa.com/collection.htm
http://www.marcelloc-watches.com/watches/index1.html
[Ändrat av Tumbleweed 2006-09-12 kl 18:06]
 
Tumbleweed; sa:
Om du gillar den typen av stora stålklockor så borde du kasta ett öga på Doxa och Marcello C's klockor.
Japp, Marcello C har jag redan kollat in. Liknar min Ollech & Wajs Cougar. Har för mig att den också har ett ETA 2824-2 verk?

~Paul~
 
Tumbleweed; sa:
Stämmer. Hur ser en Cougar ut egentligen? Det var lurigt att hitta bilder på webben idag..
Här är en länkt: http://www.chronomaster.co.uk/B44_Cougar_1.JPG

Det är från Chronomaster som jag köpte min för ca 4 år sedan. Har inte ångrat det. Den går, efter att jag jousterat den, på sekunden. Klockan är inte jousterad till någon position. Av den anledningen måste jag ändra viloläget på den med jämna mellanrum för att den skall hålla tiden.

Andra fakta: 25 stenar, 28 800 svängningar, Safirglas, 200 m, borstat rfr stål och länk, roterande bezel i en riktning, datumvisare vid kl 3.

~Paul~
[Ändrat av dePaul 2006-09-12 kl 19:50]
 
Liknande trådar

Liknande trådar