öringen; sa:Nirrebosse; sa:Är man i Borgefjell nationalpark och skall gå till Stekenjock med full kampingutrustning och 15 kilo fisk är all vikt av betydelse.
Va? Varför så mycket fisk?
Är tvåbarnsfar och vill föda upp familjen på bra mat. Här äts det röding/öring minst en gång i veckan, älgkött lika ofta och köttfärs av älg ytterligare minst en dag. Späder ut med abborre och skogsfågel om jag är lyckosam. 4-åringen gillar hemlagade fiskpinnar (panerad abborrfile) Köper ett lamm av bonden som lånar bete på mitt småbruk och delar en halv hemgris med min mor och syster.
Vi är inga fanatiker så nog blir det korv och pannkaka också.
Potatis, morötter osv är hemodlat och jag byter fisk mot brockoli och blomkål. I frysen finns 20 kg blåbär, 15 kg mylt (hjortron) 30 kilo lingon och en hel del hallon och vinbär. Jag bär också ut några kubik ved ur skogen. Det är våra rötter i nybyggarsläkter som visar sig tror jag.
Bosse