...eller något annat märke, som i likhet med Selton garanterat är gjort på kokta kikärter? Nätbutik går bra, fysisk butik får helst finnas i Malmö/Lundtrakten.
Syfte: lat genväg till ”torkad hummous” för fjällbruk.
Har man kikärtsmjöl gjort på kokta kikärter, kan man hoppa över hela proceduren med blötläggning, kokning, mixning och torkning av kikärterna, och bara blanda mjölet med tahina, alt. något nöt- eller mandelmjöl – men hela vitsen med hummous är ju att man slipper kokning på fjället, och då kan ju inte kikärtsmjölet vara rått.
Seltons kikärtsmjöl är kokt (jag har frågat), men jag hittar det inte längre i någon affär i Malmö/Lund-trakten och tillverkaren själv har ingen koll på detta. Det finns fler fabrikat (Sevan m fl), men där går det inte att få reda på hur mjölet är gjort.
Tips mottages tacksamt!
Syfte: lat genväg till ”torkad hummous” för fjällbruk.
Har man kikärtsmjöl gjort på kokta kikärter, kan man hoppa över hela proceduren med blötläggning, kokning, mixning och torkning av kikärterna, och bara blanda mjölet med tahina, alt. något nöt- eller mandelmjöl – men hela vitsen med hummous är ju att man slipper kokning på fjället, och då kan ju inte kikärtsmjölet vara rått.
Seltons kikärtsmjöl är kokt (jag har frågat), men jag hittar det inte längre i någon affär i Malmö/Lund-trakten och tillverkaren själv har ingen koll på detta. Det finns fler fabrikat (Sevan m fl), men där går det inte att få reda på hur mjölet är gjort.
Tips mottages tacksamt!