• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Heja Sverige!!

Experten från Espagna!

Visste väl att den svenska matadoren skulle vakna till liv! Hur är det där nere, tror spanjorerna verkligen att de kan få till det i landslagssammanhang? Och tror spanjorer i gemen att de har en bra liga rakt igenom?

Tysk fotboll från 1954 till åtminstone Vm-finalen 2002 jar ju varit outstanding. Hur kan man missa att det bygger på något som inte kan stavas till t-u-r? Jag tror att tyskarna vevar igång det till nästa VM igen, å så får svenskar och spanjorer sitta å tjura! Lagspel, kamrater, lagspel! Ända motsvarigheten inom lagsport är väl CCCP och ishockey, och då måste väl hockey ändå betraktas som minoritetssport i jämförelse med fotboll!
 
Varje âr är det samma visa: först skrivs laget upp nâgot alldeles oerhört, super-proffs med unika egenskaper ledde av en vis och allomràdande tränare, och det är bara en tidsfràga inan guldet ska vara pà plats. Sedan àker de ut, och dà förvandlas de till bortskámda och odrägliga divor ledde av en inkompetent tönt. även spansk press alltsà förutsägbar.. dock denna gâng är kritiken vassare án nâgonsin.. idag láste jag en som tom att skrev att den spanska ligan var en enda stor bluff.

Dock, samtliga stora nationer och dess ligor med fantasi-summor och alldeles för högt stállda förvántningar fâr sig kritik just nu. Kolla vilka som âkt ut och vilka som är kvar.. det är faktsikt riktigt kul!

Mvh / Malindo
 
Tendenser

Visst är det kul, Malindo: Nästan alla uppskrivna lag och spelare har fått göra sorti, kvar finns lag som vill kämpa och som fortfarande förstår att det rör sig om ett lagspel. Titta bara på de namnkunniga i Tjeckien, de spelar som om de kunde bli av med sin plats!

Fantastiskt bra att spansk press reagerar på fantasi-historierna! I Sverige är det nog sämre ställt med journalistiken, för här tror man överlag att där de stora pengarna finns, där finns också den bästa fotbollen. Det har varit störtskönt att se sportjournalist efter sportjournalist äta upp sina expert-tips som lanserades före EM. Givetvis är det inte de vinnande lagen som spelat bra enligt journalisterna, utan de upp-haussade som spelat dåligt. Suck...
 
Boys, värsta hypen / fiaskot måste väl ändå ha varit:

tipstjanst.jpg


Eller? Nån som kan komma på nåt värre???

/ G (som tycker gamla Svedala inte behöver skämmas för sin insats i EM, men att det är på tiden Völler / Tante Käthe tar saxen och gör sagan all med sin eländiga hockeyfrilla.)
 
Frisyren i frâga heter pà god tyska: OKUHILA (Oben KUrz, HInten LAng) (Pâ svenska: Kort pà toppen, lângt bak: KOTOLÂBA), och är ju kánnetecknande för just tyskar, varför jag rekomenderar att Tante Käthe behàller den. Hur ska man annars veta att han är tysk f.d. landslagstränare? Kanske med hjálp av fjun-muschen?

Mvh / Mats
 
OKUHILA

Fräsig snajdare, den där Völler. Jag tycker nog att vår Wilhelmsson har nån liknande mössa! Hockeyfrillan uppfanns väl annars under en träningsmatch i hockey mellan Tre Kronor och Tjeckoslovakien, sent 80-tal måste det ha varit..? Så det är ju glädjande att svenska traditioner lever med hälsan i behåll!

Olle Nordin och co´s djupdykning är väl en all time low. Å då hade Olle ändå en välansad rabatt!
 
Jag trodde att OKUHILA (kände inte till den förkortningen, ska prova den nästa gång hos frisörn) numera enbart var förbehållet tjeckiska hockeyspelare...

/Håkan - som ska skaffa fjunmustasch oxå
 
Här pà gamla fina Mallis finns det höjdar-zoner som Ballerman Sex, Bierstrasse och Schinkenstrasse... behöver inte námna att klientelet till 100% bestâr av högröstade tyskar... mânga, om inte samtliga, med OKUHILA.. varför ryktet om dess begränsing till Tjeckien snabbt kan avlivas.

... Durch die Überkonzentration von Leuten wie meinem einen fällt der OKUHILA im Jogginganzug
mit offener Bierdose mir sofort unangenehm auf. Was will der hier? ...

Mvh / mats
 
MALLIS

Ja, tyskarna försörjer många avkrokar, betrakta det som extra EU-medel ( - :

(och jag märker så väl hur tråden ballar ur!)

Menar du Malindo, att det inte finns engelska motsvarigheter till Ballerman sex? Kan du vara träffad av ein bischen bias, wie in fussball?

Heja Tjeckien, med eller utan bakåtkammad lugg!
 
LOWE: är det inte märkligt att sofort Sie auftauschen, so ballt der Trâd aus? Schähmen Sie sich nicht?

das darf doch nicht wahr sein... ach, so was.. unerhört... sowas wurde in Deutschland nie passieren... gibt es denn hier keine ORDNUNGS-POLIZEI??

M
 
Malindo; sa:
LOWE: är det inte märkligt att sofort Sie auftauschen, so ballt der Trâd aus? Schähmen Sie sich nicht?

das darf doch nicht wahr sein... ach, so was.. unerhört... sowas wurde in Deutschland nie passieren... gibt es denn hier keine ORDNUNGS-POLIZEI??

M

Aber Freunde, wir sind ja in das Fritt Forum wo man ganz ausgeballt sein darf! (Ganz sicher wird doch ein besonderes herr N bald eingreifen...)

;)

/ G