AH... Där kom en till möjlig källa till stabila plast-påsar som (i vissa fall) är aluminium-belagda: Bag-In-Box påsar. Eller har den alu-belagda typen försvunnit helt numera kanske? Dricker så lite sånt. Tyvärr lär dom vara svåra att diska bort vin-smaken från, om man nu inte vill ha den kryddan... Möjligen kan man vända dom ut-och-in.
PET-flaskor är naturligtvis inte absolut gastäta. Allting är relativt... Dom är bara mycket tätare än en plastpåse av PE-LD. Men en dunk av PE-LD har å andra sidan betydligt tjockare väggar än en PET-flarra, så där är kanske skillnaden mindre?
Vill man verkligen ha oxidering av vin? Trodde det var orsaken till att Bag-In-Box inte duger till någon längre förvaring.
Men i såfall: En GoreTex-säck med rullförslutning..?
PET-flaskor är naturligtvis inte absolut gastäta. Allting är relativt... Dom är bara mycket tätare än en plastpåse av PE-LD. Men en dunk av PE-LD har å andra sidan betydligt tjockare väggar än en PET-flarra, så där är kanske skillnaden mindre?
Vill man verkligen ha oxidering av vin? Trodde det var orsaken till att Bag-In-Box inte duger till någon längre förvaring.
Men i såfall: En GoreTex-säck med rullförslutning..?