Jämförbarhet
Om jämförelser ska vara meningsfulla ska man givetvis jämföra med samma kriterier, Namatj är ett tremanstält med plats för två cyklar eller ryggsäckar i absiden och möjlighet till matlagning inomhus, att packningen är skyddad under tak är viktigt i Himalaya där vi gjort de flesta av våra vandringar. Tältet du håller fram är ovan är inte alls jämförbart med dessa. Det är väsentligt mindre, och vi skulle inte kunna tänka oss att använda det.
För övrigt instämmer jag i Magnus Wiklunds reflexioner kring alperna. Det är en helt annan stil, överallt finns alper (fäbodar) och hyttor, de flesta tar med sig korv, torkat kött, ost, etc., som proviant, ytterst få tältar, att bära mat och tält och tillbringa veckor i naturen utan påfyllning förekommer knappast.
Har personlig erfarenhet av Wallis, Savoyen och Dolomiterna. http://www.lowdin.nu/Treks/Treks.htm De enda ställen drä vi stötte på andra som tältade var i princip vid Aiguille d´Midi ovanför Chamonix, där det fanns ett halvt dussin tält, och i Sellapasset ovanför Canazei. Något år senare, efter murens fall, och en invasion av tältande budgetturister från östeuropa rådde totalt tältförbud i Sellapasset och det genomdrevs med enorma böter. Från vad jag förstår är det inte heller längre tillåtet att tälta vid Aiguille d´Midi.
Per
-Patric-; sa:samma vikt.. minst lika tåligt som vilket Jilleberg som helst(antar jag).. för 3500:- undrar vad som motiverar minst 3000:- till för ett Hilleberg..?
Om jämförelser ska vara meningsfulla ska man givetvis jämföra med samma kriterier, Namatj är ett tremanstält med plats för två cyklar eller ryggsäckar i absiden och möjlighet till matlagning inomhus, att packningen är skyddad under tak är viktigt i Himalaya där vi gjort de flesta av våra vandringar. Tältet du håller fram är ovan är inte alls jämförbart med dessa. Det är väsentligt mindre, och vi skulle inte kunna tänka oss att använda det.
För övrigt instämmer jag i Magnus Wiklunds reflexioner kring alperna. Det är en helt annan stil, överallt finns alper (fäbodar) och hyttor, de flesta tar med sig korv, torkat kött, ost, etc., som proviant, ytterst få tältar, att bära mat och tält och tillbringa veckor i naturen utan påfyllning förekommer knappast.
Har personlig erfarenhet av Wallis, Savoyen och Dolomiterna. http://www.lowdin.nu/Treks/Treks.htm De enda ställen drä vi stötte på andra som tältade var i princip vid Aiguille d´Midi ovanför Chamonix, där det fanns ett halvt dussin tält, och i Sellapasset ovanför Canazei. Något år senare, efter murens fall, och en invasion av tältande budgetturister från östeuropa rådde totalt tältförbud i Sellapasset och det genomdrevs med enorma böter. Från vad jag förstår är det inte heller längre tillåtet att tälta vid Aiguille d´Midi.
Per