• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Facittråd bilder från luften

E4 bild#16

Är tagen i sydostlig riktning från södra Björkfjärden med Eknö och Mälaren i förgrunden och med Aspen till vänster och Bornsjön till höger. Man ser en liten bit av Uttran till höger också. Vidare ser man samhällena utmed järnvägen Tullinge, Tumba och Rönninge.

Thure
 
Bild #17

är en delförstoring av bild #18 som visar Södertälje norrifrån med E4:an Scanias anläggning så Södertäljes inlopp Mörkö Södertörn Stora Vika Torö etc.

Thure
 
Bild #19 och #20

Bild #19 visar Norrviken Vallentunasjön och Ullnasjön. Motorvägen kallas Norrortsleden och är en del av Yttre Tvärleden som väntas anslutas till den planerade förbifart Stockholm. http://sv.wikipedia.org/wiki/Länsväg_265

Bild #20 är över norra Järvafältet med Kista m fl samt Sollentuna och Edsviken.

Thure
 
#22 och #23

Viken ligger nästan så långt västerut man kan komma i Spanien, vid N 42°45'24.84" V9° 0'26.88".

"Badstranden" till vänster om mitten av bilden ligger strax SV om Louro.

Alltså strax söder om Spaniens hörn mot Biscaya.

Thure
 
Bild #21 och #24

I förgrunden Edssjön och Norrviken samt till höger norra delen av Edsviken.

Längre bort dominerar Stora Värtan, Vaxholms infjärdar, Askriket, Baggen Ingaröfjärden, Nämdöfjärden Jungfrufjärden. Vid horisonten syns bland andra Runmarö och Nämdö.

Thure
 
#25

I övre delen av bilden ses Kungshatt och Lovön. I förgrunden Svartsjölandet med bl a Svartsjöviken och det fina rokokobygget Svartsjö Slott som nu är renoverat efter att för 100 år sedan varit anstalt för lösdrivare.

Thure
 
#26

Långtarmen dvs det långa vattenstråket av Mälaren mellan Svartsjölandet till vänster och Munsö till höger.

Thure
 
#27, jag tror Tobbe har rätt. Imponerande!
Bilden är tagen på en flygning från Stockholm till Kiruna i april för två år sedan.
 
#28

Den löste Tobbe kvickt.

Bilden tagen mot söder med Sörmlandskusten i bakgrunden med t ex Tullgarnsviken, Fifong, Trosa stadsfjärd, Askö och till höger därom Hållsfjärden och Tvären.

Sjöar finns det många i det här landskapet. I underkanten av bilden Bommersvik med södra Yngern till höger med Yngsviken i högerkanten till vänster Vällingen, Längre bort ses sjöarna vid Hölö, Mölnbo Långsjö, Sillen etc.

Thure