Håller på experimentera lite hemma med att torka olika råvaror för att göra egna torkade och portionspackade rätter att tillaga på stormkök. Tanken är att torka så mycket om möjligt hemma och blanda det färdigt i påsar för att sedan värma upp det med så lite gasåtgång som möjligt. Kommer att försöka att använda grytmysare om det är möjligt (dvs ger bra resultat).
Håller på med nu:
Linssoppa på röda linser
En enkel rätt baserad på linser, vitlök och passerade tomater.
Chili con carne
Potatisgratäng
Har torkat potatis, men vet inte vad jag ska blanda den med. Funderar på lök, vitlök och nido torrmjölk. Finns det någon ersättare för grädden? Eller ska man försöka tjocka på den på nåt annat vis? Kan verkligen tänka mig den här vid fjällsjön med rökt tunnskivat kött.
Äppelpaj
Tänkte mig en snabbpaj baserad på den jag gör hemma, då lägger jag skivade äppelklyftor i botten på en form och häller på en blandning av havregryn, mjöl, socker och kanel. Täcker sedan hela formen med smör som hyvlats med osthyvel. Blir kanongott och krispigt. Vet dock ej hur det går med bara undervärme. Ska testa olika metoder. Troligen blir det till att värma äpplena för sig och smuldegen för sig, eller att vända pajen upp och ner?
Någon som gjort någon av dessa rätter med lyckat resultat? Hur gick ni tillväga?
Jag har torkat följande:
Förkokta röda linser
Gul lök
Förkokta vita bönor
Paprika
Majs
Färsk chilipeppar
Tomater
Vitlök
Köttfärs
Äpplen
Har även testat lite olika förberedelser. Tex majsen har jag testar att torka både rå, förvälld och ångad. Återkommer med resultatet när den skall tillagas. Har torkat mest i Obh-nordicas frukttork men en del i ugn.
Håller på med nu:
Linssoppa på röda linser
En enkel rätt baserad på linser, vitlök och passerade tomater.
Chili con carne
Potatisgratäng
Har torkat potatis, men vet inte vad jag ska blanda den med. Funderar på lök, vitlök och nido torrmjölk. Finns det någon ersättare för grädden? Eller ska man försöka tjocka på den på nåt annat vis? Kan verkligen tänka mig den här vid fjällsjön med rökt tunnskivat kött.
Äppelpaj
Tänkte mig en snabbpaj baserad på den jag gör hemma, då lägger jag skivade äppelklyftor i botten på en form och häller på en blandning av havregryn, mjöl, socker och kanel. Täcker sedan hela formen med smör som hyvlats med osthyvel. Blir kanongott och krispigt. Vet dock ej hur det går med bara undervärme. Ska testa olika metoder. Troligen blir det till att värma äpplena för sig och smuldegen för sig, eller att vända pajen upp och ner?
Någon som gjort någon av dessa rätter med lyckat resultat? Hur gick ni tillväga?
Jag har torkat följande:
Förkokta röda linser
Gul lök
Förkokta vita bönor
Paprika
Majs
Färsk chilipeppar
Tomater
Vitlök
Köttfärs
Äpplen
Har även testat lite olika förberedelser. Tex majsen har jag testar att torka både rå, förvälld och ångad. Återkommer med resultatet när den skall tillagas. Har torkat mest i Obh-nordicas frukttork men en del i ugn.