Till sommarens alpina klättring i Alperna har jag funderat på att göra egentillverkad mat liknande Real. Förra sommaren använde vi militärvarianten (större), vilket var väldigt smidigt.
Tidigare har jag torkat egen mat för fjällvandring med rätt lyckat resultat. Men nu vill jag gå längre och endast behöva koka upp vatten. Min plan är att använda ett värmeisolerande (neopren) kastrull för att laga maten i. Alltså jag kokar upp vatten, slår det över maten i kastrullen och låter det stå en stund. Jag har använt denna metod för gröt, vilket har fungerat bra.
En idé jag har är att finfördela maten, exempelvis pasta, med hjälp av en mixer. Sen kan man blanda i extra protein och kolhydrater i form av pulver.
Någon som testat detta?
Tidigare har jag torkat egen mat för fjällvandring med rätt lyckat resultat. Men nu vill jag gå längre och endast behöva koka upp vatten. Min plan är att använda ett värmeisolerande (neopren) kastrull för att laga maten i. Alltså jag kokar upp vatten, slår det över maten i kastrullen och låter det stå en stund. Jag har använt denna metod för gröt, vilket har fungerat bra.
En idé jag har är att finfördela maten, exempelvis pasta, med hjälp av en mixer. Sen kan man blanda i extra protein och kolhydrater i form av pulver.
Någon som testat detta?