Hej! Jag ska ta med min faster ut på fjället och god mat är en viktig del av upplevelsen. Planen är att en kväll ha lax med glutenfri pasta och en krämig sås med blåmögelost och något créme-fraiche-aktigt. Jag såg att Skafferimat.se har yoghurtpulver till försäljning och det skulle säkert funka men jag är egentligen lite för sent ute för att beställa därifrån då vi ska ge oss av om en vecka...
Jag sökte runt och hittade följande recept. Det står t.o.m. i recptet att detta går bra att torka. Men lat och snål som jag är så känns det lite onödigt att först blötlägga nötterna och tillsätta ännu mer vatten för att sedan torka bort vattnet igen så jag funderar på om det kan gå att mixa nötterna torrt hemma för att sedan blötlägga pulvret och göra färdigt cashew-fraichen på fjället? Eller om jag kanske kan göra enligt receptet och blötlägga men inte tillsätta det extra vattnet? Finns det någon här som har en vana av att göra cashew-fraiche och som kanske har några idéer?
Jag har också funderat på att prova att torka en burk vanlig créme fraiche men jag håller på att dra ner på mjölkprodukter så därför lät den här gjord på cashewnötter lockande. Dessutom misstänker jag att vanligt créme fraiche lättare kan bli dåligt i torkprocessen, eller vad tror ni?
Tack!
Jag sökte runt och hittade följande recept. Det står t.o.m. i recptet att detta går bra att torka. Men lat och snål som jag är så känns det lite onödigt att först blötlägga nötterna och tillsätta ännu mer vatten för att sedan torka bort vattnet igen så jag funderar på om det kan gå att mixa nötterna torrt hemma för att sedan blötlägga pulvret och göra färdigt cashew-fraichen på fjället? Eller om jag kanske kan göra enligt receptet och blötlägga men inte tillsätta det extra vattnet? Finns det någon här som har en vana av att göra cashew-fraiche och som kanske har några idéer?
Jag har också funderat på att prova att torka en burk vanlig créme fraiche men jag håller på att dra ner på mjölkprodukter så därför lät den här gjord på cashewnötter lockande. Dessutom misstänker jag att vanligt créme fraiche lättare kan bli dåligt i torkprocessen, eller vad tror ni?
Tack!