Förvaring vs. trycksättning
Pask; sa:
Eller rättare sagt min matlagskompis flaska, en Sigg-flaska med en hel del skador och bucklor. Mitt som vi körde köket sade det POFF, och det stod en fontän med bränsle ut ur flaskan. Som tur var så sprutade det från lågan, och bränslet var fotogen. Det hade kunnat gå illa...
Min lärdom av detta är 1) använd inte Sigg-flaskor utan flaskor med tjockare gods 2) kassera flaskorna om de fått synliga skador.
Peter
Hur vet man om en bränsleflaska är gjord för förvaring eller för trycksättning?
Jag kollade på
http://www.addnature.com/ som har MSR, Sigg, Optimus och Primus
Om Optimus skriver Addnature
”Bränsleflaskor avsedda för förvaring och trycksättning av alla flytande bränsleslag”
Om Primus skriver Addnature
”Ultralätt i extruderad aluminium utan skarvar. Anslutningsgängan är standard och passar förutom OmniFuel, MutiFuel och VariFuel de vanligaste pumpköken för flytande bränslen.”
Om Sigg skriver Addnature
”Ultralätt, okrossbar vattenflaska/vätskebehållare som är tillverkad av ett stycke aluminium. Insidan flagnar inte även om flaskan får några bucklor. Otroligt hög kvalitet och snygg, ren design med den speciella "Easy-grip" beläggningen.”
Om MSR skriver Addnature
Gjorda i ett stycke stöttålig aluminium, dvs inga svetsar som kan bilda läckor. Controlled Pouring - gör att man kan få en kontrollerat flöde.
Min tolkning av detta är att Sigg är till för förvaring och inte för att trycksättas. Om detta är rätt eller fel vet jag inte. Men jag skulle inte trycksätta en Siggflaska utan att ha förvissat mig om att flaskan är gjord för att trycksättas.
Så jag kollade på tillverkarens webbsida.
http://www.sigg.ch/ och för mig verkar Sigg vara gjord för förvaring av främst dryck.
Per Brune