Om det är risk eller inte beror mycket på utövaren - den som förstår principen med vätska som kokar till gas i tuben, vet vilka rimliga trycknivår (temperatur på ytan av tuben) etc. - har förmodligen ganska god koll på det hela och trippelkollar att det håller sig på rimlig nivå och temperatur och kan justera insticket i lågan och anliggningen mot tuben beroende på situationen och temperaturen.
Problemet är när man presenterar en lösning och kanske gör det till en produkt och det används av någon som inte kan ett jota av det och förmodligen heller inte intresserad av att lära sig utan förutsätter att lösningen som presenteras och kanske produkten man kan köpa - är idiotsäker även hanterat av klåpare som gör alla fel som går att tänka sig och en hel del otänkbart också och det blir tråkig följd av det. Vems ansvar är det då??
Det finns annan tråd här på forat där man ställde campinggasoltuben ovanpå grytan som man eldade under och heta avgaser från brännaren värmde tuben för att få mera tryck på gasen, vilket förmodligen ansåg som en smart ide av minst en i gruppen - och det small och sedan anklagade kökstillverkaren för fadäsen, istället för att det handlade om idioti på Darvin Award-klassen att ens komma på iden bara för att det fanns en fysisk möjlighet att göra det mha. slanglängden...
Så blir det när folk inte kan/vill förstå hur saker fungerar och hänger ihop och kan inse om vissa kombinationer ger högre risker än andra kombinationer.
Problemet är när man presenterar en lösning och kanske gör det till en produkt och det används av någon som inte kan ett jota av det och förmodligen heller inte intresserad av att lära sig utan förutsätter att lösningen som presenteras och kanske produkten man kan köpa - är idiotsäker även hanterat av klåpare som gör alla fel som går att tänka sig och en hel del otänkbart också och det blir tråkig följd av det. Vems ansvar är det då??
Det finns annan tråd här på forat där man ställde campinggasoltuben ovanpå grytan som man eldade under och heta avgaser från brännaren värmde tuben för att få mera tryck på gasen, vilket förmodligen ansåg som en smart ide av minst en i gruppen - och det small och sedan anklagade kökstillverkaren för fadäsen, istället för att det handlade om idioti på Darvin Award-klassen att ens komma på iden bara för att det fanns en fysisk möjlighet att göra det mha. slanglängden...
Så blir det när folk inte kan/vill förstå hur saker fungerar och hänger ihop och kan inse om vissa kombinationer ger högre risker än andra kombinationer.