Att leva på naturen går givetvis om man vistas där det finns goda förutsättningar, under rätt årstid och att man kan arterna och står ut med den beska smaken samt bristen på sött etc.
För en icke erfaren tar insamlingen 6-8h timmar per dag, de som vet vad som duger och var det växer kan göra det på 4-5h. Det är rejält arbete som krävs.
Därefter skall råvarorna beredas, sköljas och kokas. Sen blir det mat. Långa dagar.
Fjällen är inte de artrikaste trakterna, skog och sjö är vida bättre terräng.
Att ha fiskespö innebär inte att man är fiskare per automatik.
När vi som småpojkar fiskade var det en i gänget som alltid fick fisk oavsett väder, på krok och mask. Vi andra hade varierande grad av fångst.
Stefan Kjellman har skrivit om nordiska vilda ätbara växter och rötter, biblioteket har.
Att rymma från hemmet är sällan bra, bättre brukar vara att upplysa om sina planer så att man inte drar igång polisen m fl.
go tur
För en icke erfaren tar insamlingen 6-8h timmar per dag, de som vet vad som duger och var det växer kan göra det på 4-5h. Det är rejält arbete som krävs.
Därefter skall råvarorna beredas, sköljas och kokas. Sen blir det mat. Långa dagar.
Fjällen är inte de artrikaste trakterna, skog och sjö är vida bättre terräng.
Att ha fiskespö innebär inte att man är fiskare per automatik.
När vi som småpojkar fiskade var det en i gänget som alltid fick fisk oavsett väder, på krok och mask. Vi andra hade varierande grad av fångst.
Stefan Kjellman har skrivit om nordiska vilda ätbara växter och rötter, biblioteket har.
Att rymma från hemmet är sällan bra, bättre brukar vara att upplysa om sina planer så att man inte drar igång polisen m fl.
go tur