Bilbensin kontra finbensin
Skulle vara kul om man nån gång kunde få vetenskapliga bevis för, via nån seriös undersökning typ, hur livsfarligt det egentligen är att elda bilbensin i sitt kök. Årsexponeringen för de flesta av oss stannar vid en eller ett par veckors användning av köket, och då eldar vi max ett par liter bensin. Oftast är det utomhus, ventilationen är god osv.
Tillverkarna av köken rekommenderar givetvis finbensin, dom vet ju att köket brinner mycket bätre på det. Att det skulle vara för att dom är rädda om användarens hälsa tror jag inte ett ögonblick på.
Så upp till bevis, du som har klara belägg för att det är mer hälsovådligt att elda bilbensin i köket än att röka en cigg, gå efter gräsklipparen, sitta vid utombordsmotorn, promenera bland bilavgaser i stan, sitta i ett mögelskadat kontor.
P.S
Rätta mig om jag har fel, men all bensin som säljs i i EU är väl blyfri, vare sig den heter 95, 96 eller 98? D.S
...Johan...