Matinspiration till kommande turer

Det finns mycket matinspiration i artiklar, blogg- och foruminlägg här på Utsidan. Här får du tips på en del vi har hittat i arkivet som vi hoppas kan inspirera. Börja planera nu för dina kulinariska måltider ute, både till vintern och sommaren.

Av: ulindh

Det finns mycket matinspiration i artiklar, blogg- och foruminlägg här på Utsidan. Här får du tips på en del vi har hittat i arkivet som vi hoppas kan inspirera. Börja planera nu för dina kulinariska måltider ute, både till vintern och sommaren.

Mat på tur är viktig för både ork och sinne. Genom att planera en meny för turen blir det enklare att få lite guldkant på måltiderna. Eftersom livet ute gör en riktigt hungrig kan det vara smart att ha något lätt att äta medans maten blir klar, kex med lite ost på, extra snacks eller kanske en enklare förrätt.

Många färdiga rätter vinner på att kryddas lite extra, torkade örter, rostad lök och vitlök är bra smakförhöjare. En klick smör som smälter ner i maten kan vara pricken över i eller lite riven parmesanost.  

Det finns en hel del tips på goda menyer och matinspiration i de här artiklarna och blogginläggen:

Vandringsmeny Sarek 2016

Matinspiration - ett gästinlägg

Mat och kosthållning för Gröna bandare, fjällfarare och långturare

Tips om vegetarisk friluftsmat

7 sätt att förkorta tillagningstiden på friluftsmat

Mat för fem dagars fjällvandring och menyförslag 

Fjällmat deLux

Utsidans receptsamling

Och här är några trådar från forumet:

 Lyxmat på vinterturer.

Vilken (god) maträtt tar ni alltid med er ut?

Recept på torkad middagsmat.

Torka mat.

På tur i bergen.

Lyx i fält.

Utsidans receptsamling hittar du här.

Har du någon meny eller några recept från dina turer som du vill dela med dig av? Lägg in det i vår receptbank via skrivbordet. På sidan "Välj dokumenttyp" väljer du "Recept"

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg