Vi har en 48 cm stor Muurikka som vi mest använder hemma på vårt hemmagjorda ställ. En del använder gasol när de är hemma men vi föredrar att elda året runt.
Tycker om att tillbringa min lediga tid ute, främst tillsammans med min familj. Vandra, åka skidor, cykla i skogen eller paddla kajak. Har också ett stort matintresse och tycker om att laga mat med riktiga råvaror både hemma och ute på turer.
Användarnamn: KabisIntressen: Friluftsmat, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Mountainbike, Bär & svamp, Paddling, Utförsåkning, Resor
Etiketter:
Renskav när det är som godast!
I går var det dags att ta fram Muurikkan igen! När helgerna fylls av barnens olika träningar och matcher och man inte hinner ta sig ut i skogen så är det perfekt att kunna klä på sig lite extra kläder och gå ut i trädgården och elda en liten stund på kvällen.
Börja planera inför sommaren...
Vi har redan börjat planera inför sommarens fjällvandring med vår yngsta dotter som är 11 år. Men mina planer handlar inte om var vi ska gå, (det har vi redan bestämt) utan min planering handlar om maten! Vad gäller fjällvandring så försöker vi alltid att torka en hel del mat. Frystorkat packas sällan, eller aldrig ner i ryggsäckarna utan vi håller oss till soppor, ris, past, egen torkat kött och grönsaker mm
I helgen köpte jag Torka mat av Eric Tornblad på Vildmarksmässan. Boken kom ut för snart ett år sedan men nu var det dags att utöka sitt kokboksbibliotek! Förra gången vi fjällvandrade använde jag Anita Forsells Friluftsmat men Torka mat kändes modernare och lite mer inspirerande.
En härlig vinterdag
Tidigare i vinter tog vi skridskorna med oss och körde upp till en sjö i närheten. I sjön ligger en liten ö med en eldplats och vindskydd som man tyvärr inte kommer åt på sommaren (om man inte har en båt i sjön). Vi åkte skridskor ut till ön och fick en härlig skridskotur och när vi kom fram så tände vi en eld och tog fram dagens överraskning – våffeljärnet!