Kommer handla om att laga mat ute. Mer fokus på god men enkel matlagning, råd och tips vad man kan ta med sig. Jag är mest ute med min familj och därför är maten anpassade för att vara ute och kunna njuta tillsammans.

Tycker om att tillbringa min lediga tid ute, främst tillsammans med min familj. Vandra, åka skidor, cykla i skogen eller paddla kajak. Har också ett stort matintresse och tycker om att laga mat med riktiga råvaror både hemma och ute på turer.

Användarnamn: Kabis

Intressen: Friluftsmat, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Mountainbike, Bär & svamp, Paddling, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


2013:
Mars, April, Maj, Juni, Juli

En härlig vinterdag

Tidigare i vinter tog vi skridskorna med oss och körde upp till en sjö i närheten. I sjön ligger en liten ö med en eldplats och vindskydd som man tyvärr inte kommer åt på sommaren (om man inte har en båt i sjön). Vi åkte skridskor ut till ön och fick en härlig skridskotur och när vi kom fram så tände vi en eld och tog fram dagens överraskning – våffeljärnet!

Inte någon lättviktspackning att ta med sig ett gammalt våffeljärn av gjutjärn men för en kort dagsutflykt är det ibland värt att ta med sig och blir uppskattat av både barn och vuxna!

Vårt våffeljärn har min man haft med sig hemifrån och det är tillverkat i Skultuna. Vet inte om det går att köpa dem fortfarande.

Det luktar gudomligt medan vi väntar och värmer oss vid elden.

Våffelsmeten hade vi blandat hemma och tagit med oss i en stor PET-flaska. Praktiskt att ta med sig och hälla ifrån (blir inte så kladdigt). Grädde och sylt fanns självklart också med!

Ingen komplicerad matlagning idag men gott!!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2013-03-10 18:44   Glännman
Ah vad gott. Den enorma skillnaden mot att steka våfflorna i elektrisk apparatur gentemot det ni gör kan inte beskrivas i ord. Det måste smakas :)

Mvh // Johannes
 
2013-03-10 21:52   Karin Bistedt
Håller helt med dig!! Skrev dock fel i inlägget, järnet är från Skeppshult - så klart!
 
2013-03-10 22:33   Thomas Traneving
Vilken mysig dag!
 
2013-03-10 23:00   niklaz
Såg väldigt gott ut! Jag har själv ett mackjärn i aluminium som inte är så tungt som åker med när inte vikten är viktig. Jag såg faktiskt idag att JULA har liknande våffeljärn: http://www.jula.se/vaffeljarn-769055 Blev nästan sugen själv nu för dagsturer.
 
2013-03-11 05:30   såg
såg riktigt gott ut. blev lite sugen.
 
2013-03-11 06:47   Håkan Friberg
Härligt! Den här bloggen kommer jag att följa. :-)
 
2013-03-11 14:49   ulindh
Ah, det vattnas i munnen. Min pappa stekte pannkakor en vårvinter när vi var ute och pimplade, det är ett minne jag bär med mig med värme.
 
2013-03-11 18:55   annakari
Det vattnas i munnen. Härligt med en matblogg för friluftslivet. Det är verkligen skralt på den fronten.
 
2013-03-12 21:11   Karin Bistedt
Tack för alla fina kommentarer!
 
2013-03-26 21:28   skogsfia
Så fantastiskt gott med våfflor vid elden! Ser otroligt mysigt ut. Kul att du skriver om friluftsmat med kvalitet. Det går ju att laga mycket gott med enkla medel. Ser fram emot fler inlägg!
 

Läs mer i bloggen

Dagsturer kajak

Denna veckan har ju bjudit på riktigt skönt väder och eftersom vi är lediga och tänkte oss att göra lite utflykter på hemmaplan så har vi bl a varit ute och paddlat kajak i två dagar (olika turer).

Hyrde i söndags kajaker på Marstrand och stack ut mot Ängholmen (en bra ö om man vill tälta) och paddlade runt lite och njöt av det härliga vädret. Bra kajaker, god mat och trevligt sällskap - kan det bli bättre!

Något snabb och gott innan maten

När vi är ute och ska övernatta i tält så blir det ofta så att när man väl hittat en tältplats och fått upp tältet så är alla ganska hungriga. Vi brukar alltid starta med något att äta innan vi sätter igång med själva middagen.

Alla har väl sina favoriter på vad man brukar plocka fram. I vår packning så har vi två stora favoriter och det är popcorn eller quesadillas. Båda sakerna går fort att fixa med vårt trangiakök (med gasol). Allra snabbast är ju annars att ta fram lite olika nötter.

Via ferrata - tips inför sommaren!

Förra sommaren semestrade vi i Schweiz, ett otroligt vackert land och fullt med vackra berg!

En semesteraktivitet som vi lovat barnen (och oss själva!) var att klättra Via ferrata när vi kom ner till Alperna. Vi testade det första gången för 4-5 år sedan på Skuleberget vid Höga Kusten och tyckte det var jätteroligt och lagom spännande för barnen.


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg