Dalkulla från Borlänge - som numera bor i Oslo. Jobbar som skidinstruktör för barn samt i friluftsbutik och planlägger långa turer till fjälls. Har nu under våren tänkt är att jag ska gå på skidor längs med Sveriges fjällkedja, från Grövelsjön till Storlien och sedan Kungsleden; mellan Hemavan och Abisko. Den 16 februari bär det iväg. Nu kan ni följa tur och förberedelser på min blogg: "En väldigt vit vinter"
Maria
Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Turskidåkning, Navigering, Bär & svamp, Foto
sms fra maria 28/2-09
Nu har jag kommit fram till sylarnas fjällstation. Idag var vädret för första gången helt fantastiskt. Klarblå himmel och ingen vind att tala om. Jag startade vid helags fjällstation i morse och fick därför uppleva högfjällsterrängen på sitt allra bästa. Min tanke har hela tiden varit att tälta utanför fjällstationerna, men då nätterna har varit extremt blåsiga är jag tacksam över att kunna bo inomhus. Att skida ensam på fjället är både harmoniskt och ibland lite skrämmande. Vädret har enormt stor påverkan! Jag ska försöka höra av mig lite oftare i fortsättningen... :-)Hälsningar från Maria och fjällen
Fjällräddningen på sitt sämsta och bästa.
Hej,
Nu sitter jag på tännäsgården och skriver. Kul att så många hittat fram till bloggen - både släkt och vänner!
sms fra Maria 18.02.2009
Allt bra med mig och charlotta. Vi går hela dagarna i vit dimma och har redan övergett tältidén. Eventuellt tilfälligt!? :-) Tar dagarna som de kommer och försöker njuta mest möjligt. Nu ikväll sover vi i stugan vid rogen. Imorgon väntas nysnö och det betyder pulsande för vår del. Vi hoppas at nogon skoter får vägarna förbi ;-) Fjällhälsingar från Maria
Koordinater fra Maria
Latitude:62.101
Longitude:12.3351
Nearest Location:not known
Distance:not known
Time:02/16/2009 21:54:13 (Europe/Stockholm)
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=62.101,12.3351&ie=UTF8&z=12&om=1
Nu drar jag ut på tur...
Då var det dags att säga hej då för några dagar. I morgon kväll startar turen från Grövelsjön och jag tillbringar därför dagen på tåg och buss genom Dalarna.
I dag har jag pysslat med turmat och kan dela med mig av följande; två egenhändigt komponerade recept på turfrukost. Båda två fungerar genom att man bara tillsätter kokande vatten. Valfri mängd efter smak och behag. Rör om och låt stå i några minuter under lock.