Då var det dags att säga hej då för några dagar. I morgon kväll startar turen från Grövelsjön och jag tillbringar därför dagen på tåg och buss genom Dalarna.
I dag har jag pysslat med turmat och kan dela med mig av följande; två egenhändigt komponerade recept på turfrukost. Båda två fungerar genom att man bara tillsätter kokande vatten. Valfri mängd efter smak och behag. Rör om och låt stå i några minuter under lock.
"Marias couscous med kokos"
1 dl ekologisk couscous (gärna fullkorn), 1 msk råsocker, 2 msk kokos, 2 msk solrosfrön, 2 msk mjölkpulver, 1/2 msk krosade linfrön, 1/2 msk hela linfrön, 1 msk chashewnötter, 1 valnöt, torkade äppelbitar, torkade tranbär, en nypa salt, ganska rikligt med kanel
"Havregröt på Marias vis"
1 1/2 dl ekologiska havregryn, 1/2 dl solrosfrön, 1 msk råsocker, 2 msk mjölkpulver, 1/2 msk krossade linfrön, 1/2 msk hela linfrön, 1 valnöt, torkad papaya eller ananas, en nypa salt, ganska rikligt med kanel
Prova gärna ut och säg vad ni tycker!
Då var det alltså dags att ge sig iväg. Jag gruvar och gläder mig på samma gång. I somras var jag ute på tur i en månad och det var fantastiskt. Men nu är det vinter och allt är mycket mer krävande. Det blir spännande att se vad jag tycker om detta.
Jag hör av mig igen så snart jag har tillgång till dator. Kanske ber min sambo Håkon att skriva något inlägg för mig.
Tack för nu!
Maria
Lycka till på turen
Hoppas du får det fint på turen!
Ni har massor av fantastiska upplevelser framför er. Tufft av två tjejer att ge sig ut på ett sånt äventyr och jag beundrar er verkligen! Det män har av styrka för att lösa uppgifter får vi kvinnor ersätta med list och fantasi - och det är jag övertygad om att ni har i massor - annars skulle ni aldrig gett er av :-))
Hoppas att vädret och naturen är med er i fjällen!