Bryggkaffe/ Zoegas Skånerost

Skriv en egen recension
Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning
Kommentar: Kan bara stämma in i lovsången angående skånerost, men det gäller bara så länge man använder skånskt vatten att koka det på. Är man längre uppåt landet smakar det inte alls lika bra. Det är dagens höjdpunkt i naturen när man öppnar termosen och häller upp morgonens första kopp skånerost.
Plus: Det är gott
Minus:Det är inte gott överallt
Kommentar: Här varierar ju allt rejält, man kan inte riktigt säga. Det beror ju på att olika sorter är anpassade för olika vattenhårdheter och så vidare. Skånerost är godast, bäst och i princip kan man inte dricka något annat här nere.
Men det kanske blir jäkligt att ha med sig det långt uppåt t.ex.?
Men det får så klart höga poäng ändå. Bara att åka förbi fabriken i Helsingborg när de rostat är rejält med mmmm.
- Shultze
Kommentar: men har övergått till starkare varor.
Zoegas Mollbergs blandning, något mer stuns.
Kokar det helst på vatten från någon fjällbäck i norrbotten.
Tillsammans med kaffeost och torkat renkött, återvänder livskrafterna under alla förhållanden.
Plus: Kraftig smak
Kommentar: ...har ni provat Gevalias "Ebony". Snacka om smaksensation. Dessutom förpackat i 2st 250g påsar istället för en 500g, perfekt på resan(?) om man inte gillar pulverkaffe.
Kommentar: Zoegas Skånerost med anor från 1900-talets början.. Mången Rosteri har försökt att kopiera denna utan att lyckas. Vill man ha ett mörkt, starkt och välsmakande kaffe så finns det inga alternativ. Skånerost går ut i blodet som en spjutspets och smaklökarna sjunger sånger av lycka. Detta är det i särklass godaste bryggkaffe som någonsin tillverkats av människohand. Är man lite klen så bör man undvika ett kraftfullt kaffe i denna kaliber och istället prova någon mildare sort typ, Gevalia eller Gud Förbjude Lövbergs Lila... urk!!
För optimal effekt så skall vattnet tappas i någon kran i Helsingborg. Annat vatten fungerar nästan lika bra..