Friluftsmat



Friluftsmat av Anita Forsell, i ny bearbetad upplaga.

Friluftslivet kräver sin egen mat. Den får inte väga för mycket, ska få plats i ryggsäcken, kunna lyfta blodsockret och ge energi så att man orkar maximalt. Självklart ska den också vara god.

Friluftsmat utkom första gången 1998. I denna uppdaterade och utvidgade utgåva ger Anita Forssell, med mångårig erfarenhet som färdledare i fjällen, recept på god och nyttig mat, råd om utrustning och eldning och tips på hur man själv torkar sina råvaror. Med hennes torkmetod, lite planering och enkla förberedelser kan man laga trerätters festmåltider mitt ute i naturen utan att för den skull behöva packa ryggsäcken med tunga färskvaror.
Friluftsmat är uppdelad i olika avsnitt: planering, näringslära, utrustningsalternativ, komponering av måltider, torkning och förvaring av olika matvaror samt tips på vad naturen har att erbjuda. Boken avslutas med en diger receptsamling.


Tillverkare: Norstedts förlag

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Realistisk och trivsam

Minus:---

Kommentar: Denhär är bra och i ny edition har den moderniserats rejält. Allt är prövat och fungerar, vilket kan vara skönt för de som läst andras uteinspirationskokböcker och kommit på att av 18 ingående ingredienser måste 15 vara färska och 8 har ni inte ens hemma!.....
Här finns hela cirkeln från insamling, rensning, torkning fram till tillagning. Underbart!
De här rätterna går att bära och göra på en eller två lågor.
Formatet är lagom och boken den rekommenderas gärna.

Liknande produkter: Ett flertal

Kundservice: inte behövt

Köpplats: Utebutiken i Umeå AB


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg