Bortom frystorkat



Kokbok för stormkök

Författare:
Jon Söderlund, Mats Högberg, Ola Hulthén
Förlag: Bokförlaget DN
Bandtyp: Häftad

Det här är kokboken för dig som tycker om att vara utomhus. Jon, Mats och Ola drog till skogs, till fjälls och till havs
tillsammans med sitt Trangiakök. Resultatet blev denna rikt illustrerade och inspirerande kokbok, full med kloka råd. 85 enkla, praktiska recept på "riktiga" och jättegoda maträtter som passar både packningen och magen. Frukostar, luncher, middagar och efterrätter - ingen ska behöva gå hungrig uppför Kebnekaise med Bortom Frystorkat i ryggsäcken.


Tillverkare: J. Söderlund m fl

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Fina bilder, inspirerande och en del gott att laga

Minus:För få riktigt bra recept. Dåligt anpassade till riktigt friluftsliv

Kommentar: Boken är inspirerande och har fina bilder, men är för tunn när det gäller handfasta och bra recept på saker man faktiskt kan tänka sig att släpa med isg ut och laga till. Jag tycker jag betalade väl mycket för layout och smörgåsrecept jämfört med till exempel Klints bok Utekokboken (tror jag den heter)

Plus: Idel goda trevliga recept

Minus:Kräver lite väl mycket ingredienser = för hög vikt

Kommentar: Har inspirerat till godare utflycktsmat och bättre matlådor till arbetet men förutsätter att någon annan bär ingredienserna om ni är fler än två som skall vara ute mer än tre dagar, tyvärr.
Avser använda den mera vid paddling och cykelturer, med släpkärra!

Kommentar: visar på att man INTE behöver tugga uppblött bark bara för att man skall ge sig ut i fjällen. Märkligt att denna bok behövs och att folk har föreställningen långvandring = frystorkat.

Fina bilder och matnyttiga recept, en bok att bli glad av!

Plus: Goda recept, bra skrivet.

Minus:För tungt för vandring

Kommentar: Ett måste för paddling och camping, men inget för gramjagande fjällvandrare.

Plus: Intressanta recept!

Minus:Inte så mycket vandrings vänliga recept

Kommentar: En bra bok med lite nya ideer?! kanske inte så Vandrings vänliga resept men mycket god och enkel mat för camping, kajak och annat där man slipper bära maten1

Plus: Inget speciellt.

Kommentar: Bra bok med många användbara recept. Kalas för den som inte vistats så mycket ute i skog och natur. Bra med markeringarna som visar var receptet bäst passar KAJAK,VANDRING eller CAMPING. Jag köpte min bok via Utsidan och betalde endast 249:- mot ordinarie 400:- i äffären.Inget speciellt

Kommentar: En vacker och trevlig bok...men det var inte många tips för en som måste bära maten på ryggen.

Plus: recepten, enkelheten, texterna.

Minus:Recepten för grillat och att den saknar "lyx" mat.

Kommentar: Jag har blivit mätt många gånger på fjället och i hemmaskogen nnär man påå stormköket lagat de mest fatastiska maträtter bestående av makaroner och korv.
Men efter att jag läst denna bok kan man konstatera att mennyn blivit alltmer skiftande.

Det jag dock saknar är mat av det lite "lyxigare" slaget och hur man tillagar den på sitt stormkök.

Den delen som man kaunde skippa (efter som det allför ofta ej är tillåtet) är den grillade maten.

Dock blir helhetsbetyget mycket gott och den inspirerande mellantexterna får frilufts håret att resa sig av längtan till till naturen och god mat på fjället, i kajaken eller på hajken

Plus: Att recepten är markerade med vilken aktivitet de passar för.

Kommentar: Boken innehåller många goda recept. Man får ju såklart ta med sig nya saker i packningen för att kunna klara av deta hela.
Har använt den på paddling.


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg