Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Whisky i PET-flaska?
- Trådstartare tomhylsan
- Start datum
Du menar att det blir mindre och mindre whisky kvar i flaskan allt efter som dagarna går? Hmmmmm....
Just det känner jag igen, men jag har upplevt det fenomenet även med PET-flaskor...
Testade en gång att köpa en gammal militär aluminiumflaska från ÖB och diskade ur den med nåt starkt badrumsrengöringsmedel (vet inte varför inte vanligt diskmedel dög). Kan inte rekommendera någon att göra det, whiskyn var vit som mjölk när jag till slut hällde ut den och jag mådde inte bra.
Nu är jag ingen kemist men...
misstänker att badrumsrengöringsmedlet innehöll klor (Klorin?) och då Aluminium tenderar att lätt avge aluminiumjoner så fick du väl en dos aluminiumklorid i någon lämplig form.
Kanske inte så nyttigt...
Eller kan det vara någon annan cocktail? Fler teorier?
Ett gott råd är väl att undvika att förvara mat och dryck i aluminiumkärl oavsett % halt. Men för tillagning är det ok, även i ett 35 årigt Trangiakök
misstänker att badrumsrengöringsmedlet innehöll klor (Klorin?) och då Aluminium tenderar att lätt avge aluminiumjoner så fick du väl en dos aluminiumklorid i någon lämplig form.
Kanske inte så nyttigt...
Eller kan det vara någon annan cocktail? Fler teorier?
Ett gott råd är väl att undvika att förvara mat och dryck i aluminiumkärl oavsett % halt. Men för tillagning är det ok, även i ett 35 årigt Trangiakök
Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter
Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg