Hej alla köksfetischister!
Jag tröttnade så på mitt lilla primuskök att jag började fundera på trangia. Så föll det mig in att det faktiskt finns ett i hushållet som är gammalt å skraltigt. Ändock är det ett trangia. Frågan är bara, vilken modell är det. För det första så finns det inget hål i sidan för att föra in en slang till en gasbrännare. För det andra så finns det ingen bajonettfattning så det går inte att låsa de två vindskydden i varandra.
Kittlarna är i aluminium och är helt slut. Det finns tillockmed hål i dem så de läcker. Men min tanke var att rusta upp det med nya kärl och ny stekpanna samt en gasbrännare. Jag har mätt upp stekpannan till att vara 22 cm i diameter, det stora kärlet är 18,5 cm och det lilla är 17 cm. Jag misstänker att det är modell 25:x från hedenhös tid...
Vilken gasbrännare ska man satsa på? Tuareg för pris eller Trangias (primus) för kvalitet? Ska man ha vanliga alu-kärl eller ska man satsa på duosal eller rent av titan? Tips och kommentarer angående detta!
mvh/samme
Jag tröttnade så på mitt lilla primuskök att jag började fundera på trangia. Så föll det mig in att det faktiskt finns ett i hushållet som är gammalt å skraltigt. Ändock är det ett trangia. Frågan är bara, vilken modell är det. För det första så finns det inget hål i sidan för att föra in en slang till en gasbrännare. För det andra så finns det ingen bajonettfattning så det går inte att låsa de två vindskydden i varandra.
Kittlarna är i aluminium och är helt slut. Det finns tillockmed hål i dem så de läcker. Men min tanke var att rusta upp det med nya kärl och ny stekpanna samt en gasbrännare. Jag har mätt upp stekpannan till att vara 22 cm i diameter, det stora kärlet är 18,5 cm och det lilla är 17 cm. Jag misstänker att det är modell 25:x från hedenhös tid...
Vilken gasbrännare ska man satsa på? Tuareg för pris eller Trangias (primus) för kvalitet? Ska man ha vanliga alu-kärl eller ska man satsa på duosal eller rent av titan? Tips och kommentarer angående detta!
mvh/samme