Vilket är ert favorit märke ?

"Favoritmärke" låter lite pretentiöst att kalla det men jag har några märken som jag gärna återkommer till..

Kläder
Mammut - snygga, bra funktion, bra kvalitet. Mina champ pants som jag köpte 2001 är fortfarande favoriter i friluftsgarderoben och min nya extreme aconcaguafleece kommer säkert hänga med länge till.
Taiga - prisvärda utan "tjafs". Har ett par 3-lagers hängsel-gtxbyxor som jag använder ofta vintertid samt en del skjortor, strumpor och underställ. Slitstarka.
Outdoor Research - Förvisso ett nytt märke i min garderob som jag dock är mycket nöjd med

Skor och kängor
Bestard - Hög kvalitet, passar mina fötter bra. Har fem par olika

Klättergrejor
Edelrid - Prisvärda och bra rep
Black Diamond - Prisvärda och bra grejer. Har bl a två par BD-stegjärn, en yxa och en sele
Petzl - mycket bra karbiner, lampor m.m.

Marmot gillar jag också men mina senaste marmotköp är jag inte sådär jättenöjd med; både min ION vindjacka och precip-brallorna har gått sönder efter ganska kort tids användning. Sovsäckarna är jag dock mycket nöjd med.
 
När jag hittar eff hyfsat 'märkesplagg' på rea spelar märket inte någon större roll.

Står det mammut på lapen och jag behöver varan blir jag desto gladare.
 
Vitsen

är att välja modell framför märke. Men vissa märken har visat sig göra flera modeller som jag gillat. Mammut är ett sånt beträffande kläder med stretch. Haglöfs gör sovsäckar jag trivs i.

Ryggsäckar har jag många modeller av och kan inte se någon konsekvent skillnad mellan märken.

De flesta märken har modeller jag inte gillar.

Thure
 
till alla som säger att funktionen går är viktigast: något varumärke måste ju ha den bästa funktionen överlag, alltså är det inte svårt att ha ett favoritmärke. när det gäller kläder är jag svag för Haglöfs, ryggsäckar Osprey.
 
Favoriter

Arcteryx ryggor
Exped liggunderlag
Hillleberg tält
Klättermusen kläder
Lundhags kängor
Valandre´ sovsäckar

Varför dessa tillverkare? Jo, jag anser att de uppfyller de krav jag ställer på min utrustning, sen går det naturligtvis inte att hitta allt man söker hos ett märke.

Men måste jag välja en får det bli Klättermusen. Orsaken är den ombonade känslan som infinner sig när man tar på på sig något av deras plagg.(Strumporna de hade för några år sedan var dock under all kritik)
Kom bara ihåg att det här är vad jag anser och inte någon allmängiltig sanning!
 
Instämmer i att funktionen är viktigast, men med tillägget att livslängd och mångsidighet avgör.

När det gäller funktionsplagg så är jag mest nöjd med Haglöfs men Tierra och Craft är också med i matchen.

Jag har haft många ryggsäckar genom åren och där är Haglöfs också en favorit, i stort sett outslitliga... min senaste Granite Gear säck ligger bra till annars.

Tält - Hilleberg för vikt och lösningar, samtidigt som jag dessvärre stött på en del småproblem... VauDe har bra tält men dom är tyngre... Svårt att välja, men Hilleberg vinner på funktion och vikt. Livslängden återstår att se. Eftersom jag bara haft dem i 2 år.

Thomas
 
När det gäller kläder så är T&P Outdoor från Itab oslagbara... Mest för pengarna!
Ryggsäck, funkar med vad som helst som rymmer allt jag behöver...
Tält, då kör jag med Jack Wolfskin. Det är tungt, stabilt och garanterat outslitligt...
 
Jag vet inte.. Meindl kanske! Sånt med bra passform, funktion, känns skönt, det har liksom varit olika plagg av olika märken. Har inte testat allt och bär oftast "vanliga" kläder. Haglöfs väl tex bättre nu än för några år sedan.. Det finns många (fjällräven....tycker det såg ut som dom har lyckats, föresten söker dom en friluftsintrisserad i norr). Houdini stretchen är ok men jag kanske inte behöver.
Asics har alltid varit ett favorit och till vintern har sökt en "inomhussko". Gt-2130 2A, nya smala modellen, men jag skulle få ont av detta grava pronationsstöd.. Mizuno har en likvärdig och är dessutom testfavorit nu..
 
Varumärket är ett sökverktyg, inte ett bedömningsverktyg.

till alla som säger att funktionen går är viktigast: något varumärke måste ju ha den bästa funktionen överlag, alltså är det inte svårt att ha ett favoritmärke.

Varumärken har inga funktioner som en användare kan ta på. Produkter har funktioner. Om det vore så att varumärket visade att det låg samma konstruktörer, designer och tillverkare bakom vore det ju förträffligt, men det visar ju bara i bästa fall att det ligger samma ekonomer bakom. En stor del av produktutvecklingen sköts ju av underleverantörerna, så man skulle snarare ta reda på vilken vietnamesisk fabrik som har tillverkat ens ryggäck än vilket företag inköparen råkar jobba på.

Jag har själv gjort misstaget att trott att det finns en enhetlighet bakom produkter från samma varumärke, och till exempel trott att jag kan ha samma storlek på olika årsmodeller av en viss typ av sko från ett och samma varumärke. Så dumt av mig.

Det finns såklart undantag: företag som faktiskt har en enhetlighet i sina produkter eftersom de alla är utvecklade av samma personer och tillverkade i samma fabriker. På rak arm kan jag nog bara namnge Woolpower och Hilleberg i Sverige. Och Hilleberg är ju på gränsen, eftersom de är helt och hållet beroende av sina underleverantörer (särskilt när det rör vävar och stänger) för att slutprodukten ska bli bra.

Så jag fortsätter nog köpa produkter istället för varumärken. Att använda varumärket som en ledning för var man ska börja leta är ju klokt eftersom man vet att ett visst varumärke tillverkar en viss typ av produkter i ett visst segment. Men det är ju bara ett sökverktyg, inte ett bedömningsverktyg.

Tillägg: varumärken kan dock vara ett bra bedömningsverktyg när det gäller människor.
;)
 

Liknande trådar