• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Vårtecken

tjonsson; sa:
Det sorgliga med vårtecknen i år är att de bär dödens stämpel i form av H5-virus. Om jag fick bestämma skulle våren denna gång få stanna på södra sidan Umeälven.

Hörde imorse en intervjuv med nån expert och så jeppen på skansen (han med aporna och sånt ni vet). Vad de ville förmedla var bland annat att vi ska inte hetsa upp oss alltför mycket. Då inga prover togs förra våren så vet vi inte om det antal fåglar (med influensa) som vi sett hittills är över det normala eller inte.

Lite som de höga bequerelvärdena i Gävletrakten. De borde enligt konstens alla regler ha sjunkit betydligt mer än de gjort. Slutsatsen man drar nu är att de inte ökade så mycket som man trodde, men ingen hade ju mätt innan Tjernobyl.

Christian