Har ett omnifuel som jag kör på heptan. Har bara eldat en gång i tältet (ett staika) och det var en gång i sommar när det var ett j*vla sk*tväder som gjorde att det inte var läge att sitta utomhus. Hade monterat ner innertältet och satt mitt i vilket gjorde det hyfsat högt i taket.
Det som är risken som jag ser det är om du inte har förvärmt köket ordentligt för då kan det flamma upp när du öppnar bränslepåfyllningen. Är förvärmningen gjord ordentligt så blir lågan rätt låg och då är det inga problem. Se bara till att allt står stabilt.
Och välj bränsle som är så ren som möjligt både med tanke på att du skall andas in förbränningsresterna och att du skall rengöra (eller slippa rengöra) köket. Heptan kan verka dyrt, omkring 50:-/litern, men med tanke på att jag inte gjorde av med ungefär 2,5 liter under 28 dagars vandring i sommar så är det en överkomplig summa. Då var vi 2, 3 och ibland 4 som använde köket.
Som tillägg kan jag säga att jag använt mitt omnifuel flera gånger i absid-öppningen men med tanke på hur öppningen på ett staika ser ut så är det nästan som att ha köket utomhus så jag räknar det liksom inte till att elda i tältet. Skall gå på min första tält-tur vintertid till våren och då kanske jag också eldar inne i tältet om vädret är alltför dåligt utanför även om jag helst försöker hålla mig utanför tältet för att slippa köpa nytt *S*.
[Ändrat av avslutad210712 2004-12-27 kl 11:41]